UKM Storfjord 2018 er historie!

Gratulerer til alle deltakerne som har gjort en fantastisk innsats.

Gratulerer til alle deltakerne som har gjort en fantastisk innsats. Sammen med de unge arrangørene har dere nok en gang laga ei festforestilling i Storfjord.

I år hadde vi hele 16 debutanter, altså deltakere som var med for alle første gang. Vi håper dere hadde en fin opplevelse, og ønsker dere velkommen tilbake neste år. Vi måtte dessverre også takke av en av våre trofaste veteraner. Elena Stenberg Nilsen var i år med for ellevte og siste gang, neste år er hun nok for gammel. 🙂 En stor takk for innsatsen gjennom mange år!

Og så publikum: Vi har det aller, aller beste publikummet! Takk for at dere bidrar til så god stemning i salen, det er uvurderlig for opplevelsen til deltakerne.

Takk til våre medhjelpere og sponsorer

Vi ønsker å takke alle foreldre som år etter år står på med både rigging, matservering, kiosksalg og opprydding. Uten dere hadde vi aldri klart å gjennomføre et så stort arrangement.

Vi vil også rette en stor takk til våre sponsorer: Plamon, Lykke frisør, Låsesmeden, Coop Prix, Blomsterboden, Circle K, Joker og Hatteng grillbar.

Høy kreativitet

Det er med glede vi konstaterer at andelen av selvlagde sceneinnslag er høyere enn noensinne. Hele åtte låter var komponert av deltakerne sjøl. Alle de fire danseinnslagene på scenen var egenkoreografert, og begge teaterinnslagene var skrevet av skuespillerne sjøl.

I kunstutstillinga kunne publikum nyte både skulptur, fotografi, maleri, blyanttegning, lydinstallasjon, dikt og maskekunst.

Vanskelig jobb for fagpanelet

Vårt fagpanel på fire (Dagfinn Hansen, June Åsheim, Anna Helmobakk og Ane Marte Sætaberget) hadde en svært vanskelig oppgave. De skulle plukke ut de fire sceneinnslagene, fire kunstinnslagene, de inntil to filmer og det litteraturinnslaget som best representerer lokalmønstringa i Storfjord.

Etter å ha sett alle de tre forestillingene, og kunstutstillinga, var de klare med sin avgjørelse ca 18.30 lørdag kveld. Disse gikk videre:

Sceneinnslag:
  • Lydløs nasjon (band) med låten «For fort». Deltakere: Noah Utby (17), Franz Rasch Ingebrigtsen (18) og Sigve Nilsen (17)
  • Hedda Mattila (12) med låten «En nukkua saata pois suviyötä»
  • AM/kids (duo) med dansen «Hot2touch». Deltakere: Marie Fagerli (14) og Ann-Irene Fagerli (14).
  • Kortstokk (teatergruppe) med stykket «Mirror». Deltakere: Anja Rognli (15), Ann-Irene Fagerli (14), Beate Moldstad (15), Emilie Bjørklund Myrhaug (15), Iben Bech (15), Maja Katrine Sneve Elvemo (14) og Marie Isabel Fagerli (14).
Litteratur:
  • Julia Sørum Bjørklund (18) med diktet «Dine hender mot min hals».
Kunst:
  • Hedda Mattila (12) med installasjonen «2050».
  • Rikke Kvalberg (16) med maske/fotografier «Trollkjerring»
  • Max December Grønnbakk Rognli (18) med maleriet «Kald»
  • Iben Bech (15) med fotoserien «Overfladisk» sammen med modellene Anja Rognli, Beate Moldstad og Maja Katrine Sneve Elvemo.

Lykke til på fylkesfestivalen

Vi ønsker alle de som har blitt valgt ut av fagpanelet lykke til på Finnsnes 20. – 22. april. Vi vet at dere kommer til å representere Storfjord på en utmerket måte!

Vi trenger voksne reiseledere som kan være sammen med ungdommene på tur. Disse skal overnatte sammen med deltakerne på skolen, og ellers støtte ungdommene der de måtte ha behov for det i løpet av helga. Alle som skal være med, må ha en gyldig politiattest. Det er derfor viktig at vi vet hvem som skal være reiseledere så tidlig som mulig. Ta kontakt med Line Sørum (mobil 478 38 674) snarest dersom du kan tenke deg å være med.

 

Hilsen Line og Maria