«Fargesymfoni» – Kunstutstilling

UKM Troms arrangerer flere workshops hvert år hvor det er internasjonal deltakelse, knyttet til talentutvikling for både kunstnere og sceneartister. Workshopen på visuell kunst ble gjennomført i Tromsø i vinterferieuka.

Kunstutstilling av årets internasjonale  workshop med tema «fargesymfoni» ble åpnet i kulturhusets foajé med live jazzband i kveld. Det var kø rundt bildene, masse folk tilstede, og positive tilbakemelding.

UKM Troms arrangerer flere workshoper hvert år hvor det er internasjonal deltakelse, knyttet til talentutvikling for  både kunstnere og sceneartister. Workshopen på visuell kunst ble gjennomført i Tromsø i vinterferieuka, med åtte norske deltagere fra Troms, og åtte russiske deltakere fra Arkhangelsk. Milla Shpynova var en av instruktørene og hadde idéen som var grunnlaget til dette prosjektet.

Workshopen startet i begynnelsen av vinterferieuka. De russiske deltakerne kom forberedt med skisser og var klare til å starte, mens de norske deltakerne, som ikke var så kjent med dette, måtte starte fra begynnelsen av på første dag. De brukte en fransk teknikk som kalles «quilling». De russiske deltakerne var allerede kjent med denne, i motsetning til de norske som måtte lære seg det. Til tross for dette gikk det kort tid før alle hadde teknikken inne. Denne var ikke så vanskelig å lære seg, men å lage slik kunst krever mye tålmodighet. I workshopuka jobbet alle om lag ni timer hver dag, intenst arbeid som krever tid og kreativitet.

 

Deltakerne arbeidet i grupper, og fikk tildelt hvert sitt instrument som de skulle avbilde. De russiske og norske deltakerne samarbeidet godt, og hentet inspirasjon  hos hverandre og ble godt kjent. I starten lærte de russiske teknikken til de norske deltakerne, og etter hvert hjalp de norske de russiske deltakerne – og resultatet ble åtte fantastiske kunstverk.

 

Foto: Tanja Åmo

Skrevet av Victoria Figenschau