Kunsten å holde nervene i sjakk

Å holde nervene i sjakk er ingen lett oppgave. Det ligger utallige timer med øving bak produktene til de forskjellige deltagerne, og all øvingen har et mål - å komme videre til landsfestivalen.

«Det gikk dritbra!» sa jentene mellom pustene, «Alt gikk faktisk akkurat som forventet!». Alle jentene kom ned andpustne og med et smil som gikk fra øre til øre. En av jentene i crewet,  som faktisk var debutant i scenesammenheng, sa at hun storkoste seg og at det definitivt IKKE er siste gang hun skal på en scene.

Når vi møtte Somnum Crew virket det som at de hadde nervene i sjakk. Crewet består av Andrea (17), Aurora (17) og Benedicte (17). De gledet seg veldig til å opptre, og vise fram det de hadde jobbet samlet med i cirka en uke. Crewet hadde fått inn en «innbytter» for et av medlemmene som måtte operere i kneet. De hadde derfor øvd gjennom hele koreografien to ganger som ei gruppe. Det verste som kunne skje for dem var at rekvisittene ikke skulle fungere som de skal. Men alt klaffet! Perfekt!

Hedda & Nora fremførte en fantastisk coverversjon av «Lost Boy».

Hedda & Nora er en sangduo på 16 og 13 år. De hadde aldri stått på en så stor scene, og  vi spurte om de hadde noen forventninger. «Vi kommer til å storkose oss på scenen og gjøre vårt beste. Om det holder til å komme videre eller ikke er ikke så nøye, men vi elsker det vi gjør uansett.» sa Hedda med et bredt smil.

«I det jeg gikk opp trappa til backstage, innså jeg hvor nervøs jeg var» sa Hedda. De var lettet over at alt gikk som planlagt, og når vi spurte dem om de ville gjort det igjen om de kunne fikk vi et stort  og smilende «JA». De var helt klart fornøyde med egen innsats.

Black and White imponerte med sin flotte koreografi.

Danseduoen «Black & White» består av Dina på 12 år og Maja som er 11 år gamle. De bestemte seg for at de skulle lage en dans sammen når de fant ut om UKM, og stod løpet ut veien til fylkesmønstringen allerede på første forsøk. De var veldig spente på hvordan opptreden kom til å gå.

De lykkelige jentene kom fornøyd ned trappa fra backstage. «Det var kjempegøy å ha så mange som så på, spesielt siden vi ikke gjorde noen feil.» sa Dina med et smil om munnen.

Tekst:  Magnus Hermansen
Foto: Helena Olsen Osvoll og Daniel Skog

 

Daniel Skog
Foto