Heavy Metal på piano?

Det hadde vært kjipt om noe gikk galt når så mye står på spill - sier artistene!

Forestilling E er den siste av fem forestillinger, og inneholder alt fra Heavy Metal på piano til Finsk sang. Og det er mye nerver! Det hadde vært kjipt om noe gikk galt når så mye står på spill – sier artistene!

Nika Boiko fra Torsken er ei 15 år gammel jente som skal opptre med russisk sang. Hun har gått på sangkurs  på Kulturskolen, og meldte seg på UKM nettopp fordi hun elsker å synge. Vi spurte Nika om hun kunne tenkt seg å jobbe med musikk i framtiden, hun  gir et stort og smilende «JA». «Jeg er veldig nervøs for at ting skal gå galt, men det gikk bra i fjor, så jeg håper det skal gå minst like bra som i fjor.» svarte Nika når vi spurte henne om hun hadde noen nerver før opptreden.

Sigve og Sabina posere selvsikkert.

Sigve & Sabine på 15 år er en musikkduo som fremfører en sang med en tittel som krever at man har tungen rett i munnen for å uttale. Sangen er en finsk  sang som heter «Kakstuhattakaheksankyt-Luvalla», eller «2080 Luvalla». Sigve har spilt gitar så  lenge han kan huske, mens Sabine har sunget siden hun var veldig liten. De har  jobbet med denne sangen lenge, og de har begge håp om å kunne jobbe  av musikk i framtiden. Sabine sier at hun er veldig nervøs for å opptre, i likhet  med Sigve. «Jeg vil gå på do, men jeg må ikke på do. Og jeg vet ikke om jeg da skal gå eller ikke?» legger Sigve til.

Linus poserer med et klassisk «Rocke-tegn»

 

 

Linus på 14 år er en pianist utenom det vanlige, han skal fremføre en Heavy Metal sang som heter «Only For The Week» av Inflame. «Jeg valgte å fremføre en Heavy Metal-sang fordi jeg elsker Heavy Metal.» «Hvis det ikke hadde vært for mamma, så hadde jeg ikke vært her nå.» legger han til. Han har nå spilt piano i to år, fordi mammaen hans fant en ledig plass på en pianoskole. Linus sier også at han gleder seg til å bli ferdig. «Det er gøy å opptre, men nå er jeg så nervøs at jeg bare vil bli ferdig» sa Linus med en liten latter helt til slutt.

carla.braastad
Foto