Er du Norsk Nok?

Mariusgenser og russetid er typisk norsk, men hva er det som gjør deg norsk nok? Dette er spørsmål som ble tatt opp i stykket "Norsk nok?", under forestilling B

På kulturhuset klokken 12:00 ble dagen startet med forestilling B, hvor temaet var teater. Det var mange spennende innslag som omhandlet ulike tema. «Norsk nok?» var et av disse.

#Nofilter Norsk nok?

Et eller ainna med en teppemester Foto: Camilla Furu

«Hvorfor må jeg være så fordømt unik? Kan jeg ikke bare være som dere for en gangs skyld»

Teatergruppa «Et eller ainna med en teppemester» har i samarbeid med instruktøren og forfatter Ellisiv Stifoss-Hanssen produsert denne forestillingen, med Sindre Jensen som lyd- og lysdesigner. Forestillinga er dagsaktuell og tar opp utfordrende spørsmål som «Hva vil det si å være norsk?» og «Hva må til for å være norsk nok?». Stykket handler om hva som gjør deg norsk, og det er å være redd for å være annerledes. Et tema de mener er viktig å ta opp. I dag fremførte de Norsk Nok på kulturhuset på Finnsnes, som er den største scenen de har vist dette stykket på – i tillegg til at de ble livestreamet. Det førte til litt ekstra sommerfugler i magen.

 

«Går vi ikke egentlig rundt og føler oss litt annerledes, alle sammen?»

De har jobbet med ideen og konseptet siden rundt august, og de har lært mye i løpet av denne tiden. De som var med å produsere stykket synes det var en fantastisk opplevelse, og har minner for resten av livet. Det var veldig spennende for dem å få sjansen til å samarbeide med en forfatter om en egen idé, hvor man også får se at sine egne ideer blir brukt i sluttproduktet. En veldig krevende, men samtidig veldig lærerik prosess. De snakker i munnen på hverandre, ivrige etter forestilling, og sier at det er utrolig morsomt å se at konseptet man selv har utviklet blir brukt og fremført på ei scene.

Et eller ainna med en teppemester rett etter forestilling Foto: Daniel SkogSkrevet av; Victoria Figenschau. Foto; Camilla Furu, Daniel Skog, Victoria Figenschau.