UKM-kunst med sterkt budskap: «Starten på slutten?»

  Med finansiell bistand fra Barentssekretariatet kunne vi 18.

 

Med finansiell bistand fra Barentssekretariatet kunne vi 18.mai 2018 åpne utstillingen «Starten på slutten?» i Arkhangelsk/Russland. 6 ungdommer fra Troms og 6 ungdommer fra Arkhangelsk Kunst-College deltok på prosjektet. Denne utstillingen er laget av forskjellig søppel, og setter søkelys på forsøpling i havet.

Ungdommene har laget 12 dyr og fisk fra Barentshavet ved bruk av forskjell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ige materialer for hvert av individene. Hele utstillingen er satt opp som en slags «moteoppvisning» hvor hvert av dyrene har kledd seg med et nytt ytre. Da publikum første gang så utstillingen var det en som kommenterte utstillingen slik: «Det ser ut som naturens Halloween-party!»

Det ligger utrolig mye arbeid bak en slik produksjon, planlegging, søppelsamling, konstruksjon, og selve produksjonsfasen som krever veldig mye av deltakerne. Workshopen ble gjennomført i perioden 16.-22.april på Finnsnes under ledelse produsent Liudmila Shpynova. Etter åpningen på fylkesfestivalen ble utstillingen pakket og gjort klar for transport den lange veien fra Troms til Arkhangelsk. Dette var i seg selv en krevende øvelse med masse kompliserte formaliteter.

Ungdommene fra Troms som deltok i prosjektet skal i oktober på gjenbesøk til Arkhangelsk. Dette er:

*Aleksander Instanes Markussen (UKM ETS)

*Kjersti Gurgens Gjærum (UKM Harstad)

*Malin Amundsen (UKM Harstad)

*Othelie Botnermyr (UKM Harstad)

*Sigrid Katrine Thomassen (UKM Kvænangen)

*Ellinor Agersborg Moan (UKM Sørreisa)