Åpning av årets kunstutstilling!

På kunstutstillingen er det mange forskjellige kunstuttrykk som er verdt å få med seg, så stikk gjerne innom!

Kunstutstillingen er åpnet! I år, som i fjor er det mange flotte og kreative innslag.  Utstillingen ble åpnet av Fred og Daria, to musikere fra Moskva, med nydelige jazzlåter på saksofon og piano. De gav Janne Johansen, styreleder for UKMarctic, en fin entré. Hun introduserte og satte i gang den muntlige delen av utstillingen. Janne forteller dette er det 22. året Finnsnes arrangerer UKM fylkesmønstring, og at hun er glad for å se kreative kunstnere som gang på gang imponerer.

Utstillingen finner sted i kulturhusets biblioteket. Bildene varierer fra abstrakt til portrett, mange med sprudlende farger. Noen er behagelige å se på og kan gi en indre ro, mens andre vekker tanker og spørsmål. Helgas utstilling er velplassert og vel gjennomført. Den fremhever kunsten og lar mottaker gå imellom og rundt utstillingen. Hovedansvarlig for kunstutstillingen er Milla Jakobsen.

 

På åpningen ble tre Harstadværinger intervjuet i forbindelse med bildene sine:

Lykke på 18 år kom videre for første gang på UKM. For henne var det en helt urealistisk tanke å komme videre, så hun føler seg litt «starstruck» innrømmer hun med et glis. Hun har tegnet fugleartene hubro og falk på grunn av detaljene i fjærene. Lykke fokuserte derfor på «prikking», en teknikk hvor man tegner eller maler ved hjelp av dotter i ulike størrelser for å skape et helhetlig bilde. Siden hun har tegnet så lenge hun kan huske, er detaljer innenfor kunst blitt en stor lidenskap hos henne.

Dette er andre året Elise (14) er med på UKM, hun kom videre både i år og i fjor. Som vist på bildet har hun tegnet digitalt på pc i 2018, og selv om hun har utviklet seg innenfor teknikk, er dette bildet det hun er mest stolt av. Da hun tegnet dette trengte hun et utløp for tanker og følelser og dette ble resultatet: en kriger.

Martine på 16 år elsker vinteren. Dette gjenspeiles godt gjennom maleriene hun kom videre med. Hun tok inspirasjon av landskapet hjemme og kunne ikke dy seg. Tanten hennes introduserte henne til maling i 7.klasse og siden da har det bare ballet på seg. For Martine har det blitt en liten tradisjon å male bilder til familien hver jul som gaver.

Sam Ryvoll
Tekst
Birgitte Slettebø
Tekst og Foto