Sulten på jazz? Jazz på Sult

Nordmenn og russere på scenen, men i musikken snakker de samme språk.

Ute er det mørkt, inne er det stearinlys på bordene i det lille lokalet. Kafé Sult. Rødvin, støvletter, pene skjorter. Folk som sitter og småprater mens de spiser middag. Den ene veggen består av store vinduer mot havet. En mer fancy affære enn vanlige UKM arrangement.

Og så fyller jazzen rommet. Det er flygel, walking kontrabass, saksofon, trommer. Rullerende vokalister og instrumentallåter. Musikerne spiller solo etter tur. Publikum helt foran sitter og tramper takten med føttene, nikker litt til musikken. Vi i media må også bevege oss til rytmene som spilles.

Konserten er et samarbeid mellom norske og russiske musikere. Resultatet er ren magi som strømmer gjennom høyttalerene.

Anna Sødahl
Tekst
Simen Tveite
Foto