UKM-deltager fikk jobbtilbud fra Ungdoms-OL

Arbeidsgivere sikler etter folk med bakgrunn fra UKM.

Det kan Fredrik Vegar (16) skrive under på, som ble hyret inn for å opptre med sine DJ-ferdigheter under selveste Ungdoms-OL i Lillehammer.

Årets fylkesfestival fant sted på det splitter nye kulturhuset i Flekkefjord.  Fredrik Vegar Sundnes var en av dem som la til rette for en dag fylt med feststemte deltagere, arrangører og tilskuere. Han bidrog med sin egenkomponert låt, som var skreddersydd ene og alene for UKM. Gjennom den lokale mønstringen var han derimot – hold deg fast – ambassadør, koordinator, videoprodusent, artist og scenetekniker!

–  Jeg elsker å gjøre masse ting på en gang – ansvaret gir meg et kick. Det er utfordrende å få alt til å gå på skinner, forteller den unge alt-mulig-mannen fra Lyngdal.

Oppsøker spenning og drama

Fredrik Vegar sin lidenskap for mikset musikk, så dagens lys for tre år siden. Etter besøk fra en DJ-besatt kompis, fikk Fredrik Vegar et påfunn: «Jeg skal prøve meg som DJ». Overgangen har derfor vært stor, fra å gjespe da Skrillex kom på radioen, til å få DJ-oppdrag fra internasjonale events med millionstore publikum.

 

Begavet: For Lyngdalsgutten var det en smal sak å lære seg de mange funksjonene på mikseren. Foto: Torleiv Klungland

En skal tidlig krøkes

Fredrik Vegar deltok første gang på UKM da han var 14 år gammel, og ble sendt direkte til fylkesmønstringen. Kort tid etter ble han kontaktet av ingen ringere enn OL i Lillehammer. De ønsket å leie han inn, og Fredrik Vegar takket naturligvis ja på flekken.

– Drømmen min er drivkraften min, som er å leve av musikken. Dra på turne med det jeg har produsert, sier den unge og håpefulle med glimt i øyet. Han er reiselysten, og vil helst prestere utenfor Norges landegrenser.

Den unge og lovende, som også driver sitt eget radio-program, forteller at han har dannet seg rikelig med datakunnskap gjennom timene foran platebordet. Oddsen er stor for at nye, trolig beatpreget, jobbeventyr venter like rundt hjørne.

 

Tekst: Hanna Åkset Hodzic