Songdalen kommune fikk årets Turbopris

F.V. Terje Damman, Mira J. Bomann, Amalie Kjeldsen, Elise Kulien, Kevin Holen, Elin Lislevand Pavljuk, Ane A.


Seljeseth

Songdalen har de siste årene fokusert på ungdomsmedvirkning. UKM er i tillegg blitt en del av større samarbeidsprosjekter sammen med biblioteket, kulturskolen og fritidsklubben. UKM er blitt en helårsaktivitet i kommunen.
Siden vinteren 2016 har kommunen, med kulturleder Ane A. Seljeseth i spissen, jobbet målrettet mot å få mer ungdomsinvolvering i alle ledd.
– Vi er opptatt av at det skal være fint å være med, og at det er plass til alle. Det er en ganske løs struktur, hvor hva vi får gjort er avhengig av hva ungdommene selv vil og hva de legger inn av innsats, forteller Seljeseth til UKM Media.

Overrasket og glade

Fylkesordfører Terje Damman hadde tatt turen til Buen kulturhus for å overrekke den gjeve prisen. Det var noen overrasket og glade ungdommer som sammen med seljeseth mottok velfortjent heder og ære

– Det er stas å få denne prisen. Det er veldig hyggelig å bli lagt merke til, at noen ser jobben vi gjør med UKM i Songdalen. Jeg tror mange av ungdommene var stolte og. Jeg tror UKM er ganske synlig i Songdalen allerede, men kanskje det gjør det enda synligere. Det er gøy at det vokser fra år til år, og at vi får til nye ting. Det motiverer jo for den videre jobben, forteller Seljeseth.

Videreutvikling av UKM
Pengene kommer også godt med. Seljeseth forteller at de skal gå til videreutvikling av UKM-arbeidet, men at hun ikke har rukket å tenke på hva enda. Det skal uansett ungdommen få lov til å være med og påvirke.
– Jeg har ikke fått snakket med ungdommene enda, og dette kan jo være en god start på hva vi skal gjøre til neste år. Akkurat nå er mange av dem opptatt med årets fylkesfestival, så de skal få en liten pause før vi durer i gang med UKM 2019, avslutter Seljeseth.