Tannfeen fant tre magiske tenner på UKM

I forbindelse med fylkesfestivalen får deltakerne vært med på litt av hvert. Blant annet badeland, se film, sceneprøver og workshops.

 

Foto: Linn Emilie Kalleberg Mydland og Trym Braathen

Tekst: Sandra Victoria Eriksson

 

Lørdag fikk ungdommen være med på impro-workshop med Fredrik Landmark.

Workshopen bestod av ulike leker og øvelser. Mange av øvelsene gikk ut på å samarbeide, å ikke overtenke, være spontan og å ha det gøy.

I en av øvelsene gikk deltakerne sammen i grupper. De fikk 15 sekunder på å lage noe Fredrik ba om. For eksempel stol, eventyr eller bli UKM.

En annen øvelse som var populær var å lage historie sammen. De stod i en ring, og de sa et ord hver i en runde.

Marthe Sagvollen Fiskergård fra Marnardal endte opp med en historie om tannfeen som fant tre magiske tenner hun skulle ta med til tannfeland. På veien dit ble fortalte oss hvordan hennes historie ble. Den handlet om en tannfe som fant 3 magiske tenner. Disse skulle hun ta med til tannfeland. På veien dit møtte hun på mange hindringer.

Marthe syntes workshopen var gøy og lærerik. Hun lærte hvordan hun kan takle presentasjoner.

– Ikke overtenk, bare ha det gøy, da blir det bedre, forteller Marthe.

Fredrik forteller at poenget med øvelsene er å samarbeide, tørre å feile, være spontan og lære seg å leke på nytt. Improvisasjon kan være nyttig også utenfor scenen.

– Glemmer man noe på scenen eller i en fremføring kan man redde seg inn ved å improvisere. Det er viktig å kunne le av seg selv og med andre. Målet er å bli trygg i det utrygge, sier Fredrik Landmark.