Det er bedre å få ting ut enn å holde det inne

Bildetekst: Varafylkesordfører Tore Askildsen åpner kunstutstillingen   Tekst: Sandra Victoria Eriksson Foto: Anja Kathrine...

Bildetekst: Varafylkesordfører Tore Askildsen åpner kunstutstillingen

 

Tekst: Sandra Victoria Eriksson

Foto: Anja Kathrine Laland

 

Utstillingen åpnet lørdag klokka 14.00. Alle kunstnerne fikk tildelt hver sin rose fra ungdommens ressursgruppe. Stemningen var suveren, og publikum ble imponert over det høye nivået.

Det som er stilt ut har bred variasjon. Tegning, både digitalt og for hånd, maling, fotografi, hekling, leire og string – art. Noe er svart/hvitt mens annet har farge.

Amalie Hauge Omland

12 år, Kvinesdal.

Amalie er en av 5 som har lagd en kopi av maleriet Skrik lagd av Edvard Munch, hvor man kan stikke inn hodet og være en del av bildet.

– Vi brukte kanskje 4,5 timer på det, vi lagde det på form og farge ved kulturskolen i Kvinesdal, forteller Amalie.Videre forteller hun at forbildene hennes innen kunst er Edvard Munch og læreren Beate. Amalie synes kunst er veldig gøy og vært med i 3 år.

 

Ida Maria Omland Grimstad

11 år, Kvinesdal

Ida Maria har lagd et bilde med kullstift av en hund. Hun prøvde å etterligne en hund fra en bok, og hun brukte 7-8 timer på det.

– Jeg har vært med på form og farge på Kvinesdal kulturskole i 2 år. Målet mitt er å bli bedre til å etterligne.

 

Henrik Emil Olsen

19 år, Lindesnes.

Han har alltid vært interessert i skriving, og likte godt skriveoppgavene han fikk på skolen. På videregående fant han ut at skriving var han sin greie, og søkte seg inn på forfatterlinje på folkehøyskole. Henrik ville utvikle skrivingen sin og bli bedre på det.

-Jeg skriver mer utifra psykiske lidelser, mest om depresjon for det har jeg egne erfaringer med. Skriving var for meg en måte å bearbeide negative tanker. Det er bedre å få ting ut enn å holde det inne, forteller Henrik.

Teksten han har skrevet består av flere dikt. Alt som står i kursiv er samme dikt, men han la til flere dikt for å vise frem teksten og betydningen på en annen måte. Læreren hans på folkehøyskolen, Kyrre Andreassen, har hatt påvirkning på han i undervisningen.