Øvd siden hun var åtte år

Øvd siden hun var åtte år   Marthe Sagvollen Fiskergård (14 år) meldte seg på UKM fordi hun ønsket å få tilbakemeldinger på hva hun kan bli bedre på, og fordi det er gøy.   Foto: Anja Kathrine Laland Tekst: Mona Harbak   Sagvollen Fiskergård stiller ut

Øvd siden hun var åtte år

 

Marthe Sagvollen Fiskergård (14 år) meldte seg på UKM fordi hun ønsket å få tilbakemeldinger på hva hun kan bli bedre på, og fordi det er gøy.

 

Foto: Anja Kathrine Laland

Tekst: Mona Harbak

 

Sagvollen Fiskergård stiller ut kunstverket sitt Space. Det er en digital tegning laget på nettbrett.

– Jeg har øvd og øvd siden jeg var åtte år for å klare å tegne på nettbrett, og for hver gang har jeg blitt bedre. Jeg så på tegne videoer på YouTube for inspirasjon i begynnelsen, men nå kan jeg gå ut i Naturen eller se på bilder andre har laget for å få inspirasjon.

Hvor ser du deg selv om ti år?

– Jeg skal utdanne meg som vernepleier, men vil fortsette med kunst

Har du et forbilde?

– Jeg ser ikke opp til noen spesielle personer, men to Instagram brukere som jeg er veldig glad i er @nacecye og @yelhsa.art.

Hva var det morsomste på festivalen?

– Det morsomste er at det er veldig mye variert av både kunst og innslag på scenen, og at man føler seg velkommen og inkludert i alt av aktivitet.

Videre forteller Sagvollen Fiskergård at hun elsker Netflix, sosiale medier, tegning og synging.