Turboprisen gikk til Sirdal

  F.

 

F.v: Sunniva Solheim, Tøri Kvinlaug, Lars Nedland og Tore Askildsen ( Jonas Eirik Xu sitter i bakgrunnen)

 

Til tross for at Sirdal er en liten kommune hadde de 45 deltakere på den lokale mønstringen i år. Suksessoppskriften er høyde under taket, kreativt spillerom og godt samarbeid med både kulturskole og UKM Vest-Agder. Dette resulterte i at Sirdal vant årets Turbopris.

 

Foto: Trym Braathen

Tekst: Mona Harbak

 

– Dette var gøy, sier Lars Nedland som representerer kulturkontoret i Sirdal. Ungdommen i kommunen har fortjent prisen, fortsetter han.

Varafylkesordfører Tore Askildsen hadde tatt turen til Lyngdal kulturhus for å overrekke prisen. Han kunne fortelle at Sirdal har vært flinke over flere år til å ha et stabilt og høyt antall deltakere til tross for at de er en liten kommune.

 

Stort engasjement

Ungdommen i Sirdal er engasjerte og vil noe med det de driver med. Flere av dem stiller opp på UKM år etter år. Sirdal UKM har et godt samarbeid med både kulturskolen og UKM Vest – Agder, noe som har gitt resultater.

Nedland forteller at de er opptatt av bredde og variasjoner av kulturtilbud til ungdommen.

– Det siste året har vi fokusert spesielt på teater. Dette mye takket være Sunniva solheim som jobber for UKM Vest – Agder og er masterstudent i drama. Hun har tatt turen opp til Sirdal for å holde kurs. I år hadde vi hele tre teaterinnslag på scenen under den lokale mønstringa, sier Nedland.

 

 

Gir tilbake til ungdommen

Vinneren av Turboprisen får et gavekort på 5000 kroner. Hva pengene skal brukes til er enda ikke bestemt.

– Det blir en diskusjon som vi må ta sammen. Uansett vil de bli brukt i UKM – sammenheng og på ungdommen. Det er tross alt de som har bidratt mest til at vi vant prisen, avslutter Nedland.