-Vi vil holde punken i live!

Larvik-bandet Identity Crisis har kun spilt sammen i et halvt år - denne helgen spiller de på fylkesmønstringa i Sandefjord.

Skrevet av Kornelia Bjørge og Martine Ulseth

 

På Hjertnesterrassen møter vi Identity Crisis, et skikkelig rockeband satt sammen av fire ungdommer på 14 og 15 år.  Den sprudlende gjengen kom videre fra lokalmønstringen i Larvik med deres versjon av Green Day-låta «21st Century Breakdown».
-Det var jo egentlig ikke noen bombe at vi kom videre, vi var jo det eneste bandet der, sier gitarist Hanna Kittelsen Pettersen.
-Det var litt bombe for meg, jeg synes det var kult! legger trommis Herman Holtung Paulsen til.

Vokalisten, Ramona Lundberg, har vært med på UKM to ganger før og synes det er en utrolig morsom og sosial opplevelse. Ramona kom inn i bandet etter at hun møtte de andre medlemmene på BandNatt på Rukla i mars. De fire ungdommene syns det er kult å møte andre som er interessert i de samme på UKM.
-Man får samla alle de bra folka på et sted, mener Herman, som ble ekstra glad da de møtte et annet band som også spilte en sang fra favorittbandet hans, Green Day.

Det er tydelig at musikken er viktig for Identity Crisis.
-Musikken er alt for oss, vi hadde ikke vært noe uten den, sier Ramona smilende. De ønsker å en dag skrive sin egen musikk og bli rockestjerner.
-Jeg skal bli den nye Keith Richards! sier den entusiastiske gitaristen Hanna. Gjengens mål er å holde punken i live.

Larvikgjengen skal ha overnatting i kveld, da skal de slappe av og synge Singstar før det braker løs i morgen. Morgendagen blir både spennende og nervepirrende for bandet, da de spiller om å komme videre til UKM-festivalen i Trondheim. Bassisten, Sondre Larsen, lar seg likevel ikke stresse.
-Jeg tar det bare rolig, sier bassisten avslappet.