– Vær så snill, meld dere på!

De fleste tenker kanskje at du må kunne synge, danse eller spille musikk for å være med i UKM. Vi har snakket med noen som motbeviser dette.

Skrevet av Julie Sanne Andersen

Mia Skaret jobber backstage. Foto: Martine Mæhlum

Silje Erlandsen jobber som inspisient-assistent. Foto: Martine Mæhlum

 

Det kryr av folk i kulissene på fylkesmønstringen på Hjertnes. Vi fikk snakke med Silje Erlandsen (17) og Mia Skaret (17), som begge gjør noe helt annet enn å stå på scenen.
– Jeg er inspisient-assistent og sørger blant annet for at artistene har det bra før de skal på scenen, forteller Silje. Hun har vært med på UKM i fem år og mener at det hele er en kjempefin opplevelse.
– Det er helt sykt, du får så mange gode venner, sier Silje, som mener at det beste med UKM er det gode samholdet blant de påmeldte.

-Jeg ble helt hekta!

En annen viktig jobb er å holde backstage-rommet i sjakk. Dette er det Mia som har ansvar for.
– Jeg holder på med mat, sørger for at alle har nok å spise, drikke og at alle har det bra, forteller hun. Hun har vært med på UKM i fire år og det var vennene hennes som først overtalte henne til å bli med.
– De maste på meg i to år, så jeg tenkte at jeg kunne prøve det ut. Jeg ble helt hekta! ler hun.

Begge jentene er enige om hva som er det beste med UKM. De mener det er en stor opplevelse, at man får mange gode venner og minner for livet. Silje har et klart budskap til alle som vurderer å melde seg på.
– Vær så snill, meld dere på! Bare gjør det, smiler hun.