Spennende workshops, dagen før dagen på UKM

I morgen braker det løs på Bølgen kulturhus når UKM sin fylkesmønstring går av stabelen. Allerede i dag myldrer det av spent ungdom her, og lydprøver er i full gang allerede. På Sliperiet rett over veien er det også fullt av liv, her er nemlig utøverne med på en rekke interessante workshops.  

 

Tekst og foto: Julie Sanne Andersen

UKM handler i hovedsak om felleskap og å møte nye mennesker. Det finnes vel ikke noen bedre måte å bli kjent enn å møtes og gjøre noe man interesserer seg for? Her kan ungdommen være med på dans, improvisasjon , og lære kunst. I år tilbys det også husband, hvor solistene får mulighet til å opptre med live band, og workshopen lar dem forberede seg.

Det er Hedda Aronssen, med band, som i år har denne workshopen.

-Det blir jo en ny situasjon når de går fra å synge med det på spor, som er veldig statisk og likt hver gang, til en mer dynamisk greie når det er musikere som spiller der og da, sier hun.

Har vært med selv

Hedda er sanger, men hun var også med på UKM da hun var ung. Det syntes hun var en veldig fin opplevelse, og at det inspirerte henne som sanger. Hun oppfordrer også andre til å bli med på UKM.

Hedda Aronssen

-UKM er jo en kjempefin arena til å få prøvd seg under profesjonelle rammer. Det er jo de største scenene i byen man får lov til å stå på i veldig ung alder, med profesjonell lyd og lys-rigg. Det å få lov til å ha de rammene rundt seg når man opptrer, det er jo kjempe inspirerende, så jeg syntes UKM er superviktig.

Kreativiteten blomstrer

Det var mange kreative ungdommer å se på workshopene. Studio Nille i tredje etasje på sliperiet var hyggelige nok til å ha en workshop. Dit hadde Aurora fra Larvik og Sindre fra Sandefjord funnet veien. Begge to skal synge på scenen i morgen, men i dag danset de.

Aurora og Sindre

– Det er jo fint å ha noe å gjøre mens man venter, også er det jo gøy å danse, smiler Aurora.

Tilbake på Bølgen var det spirende kunstnere som hengte opp kunsten de hadde laget. De hadde tidligere i dag vært på workshop, og nå henger de stolt opp det de har laget.

Solfrid

Solfrid skal lese dikt i morgen, men i dag har hun laget kunst.

-Jeg liker å tegne og utrykke følelser, så da var kunst gøy å prøve.

Så da er det klart, det er mye morsomt som skjer på UKM, og det er bare å melde seg på neste år.

Og i morgen står nesten 60 sceneinnslag på programmet, og det er åpent for publikum til å komme og se på!