UKM fylkesfestivalen: flinke ungdommer på scenen i dag

I dag er ungdom fra hele fylket samlet på Bølgen Kulturhus for å delta på årets UKM-festival. Det har vært fullt av liv her siden lørdag morgen, og nå har den store dagen kommet. I løpet av søndagen skal 60 innslag vises frem for publikum, og med til sammen 150 ungdom på og bak scenen blir det god stemning.

Tekst og foto: Julie Sanne Andersen

Kamilla Isaksen (18) fra Larvik skal være med på første forestilling, som begynte kl. 12:00. Hun skal synge ¨God Help The Outcast¨ fra Ringeren i Norte Dame. Dette er hennes sjette gang på UKM og i 2016 gikk hun videre til landsmønstringen med foto.

Kamilla Isaksen

– Det beste med UKM er at man får sceneerfaring. Det er jo mange som er med så da kommer det jo masse publikum, og man føler man er på en ekte konsert.

Hun oppfordrer unge til å bare hoppe i det hvis de vurderer å bli med.

– Det er mange snille mennesker her, og hvis man kanskje ikke helt tør, så står det mange mennesker og backer deg, det er veldig fint!

Jeg snakket også med fire blide jenter fra Skuespirene. Julie, Sara, Matilde og Signe venter spent på å skulle på scenen. De skal vise Mathilda på UKM i dag. Julie forteller meg at de har vært med tidligere. Skuespirene er åtte stykker, og innslaget deres består av en blanding av dans, sang og teater. De syntes det er veldig gøy og hyggelig å være med på UKM.

Skuespirene (f.v) Matilde, Julie og Signe (Sara skulle synge solo)

– Det er bare å bli med, det er ikke noe skummelt i det hele tatt, ler Matilde.

En annen spent utøver fra Larvik er Kristine Emilie Krüger (16), som skal synge en selvskrevet sang med en fiolin solo. Dette er tredje gangen hun er med på UKM, og hun syntes det beste med å være med er alle menneskene man møter.

Kristine Emilie Krüger

– Folk burde melde seg på fordi det er et veldig godt miljø, og man møter mange nye mennesker, og ofte drar du derfra med nye venner også!

Kristine syntes det er veldig gøy å stå på scenen, og UKM er god trening.

– Man blir enda sikrere på å stå på en scene.

Det er fortsatt mulig å få med seg alle de flinke utøverne fra rundt omkring i Vestfold. UKM er åpent for publikum i alle aldere, så stikk ned på Bølgen å ta en titt!