TRYGG PÅ SCENE ( Workshop) Dette er en workshop der vi skal øve oss på å bli trygge nok til å stå foran andre.  Jeg tar gruppen/klassen med på enkle samarbeidsøvelser der de skal bruke kroppen og stemmen.  Her handler det om å tørre! Dere vil få tips om hvordan virke trygg på scenen. Hva kan ... Les mer
Nettpåmeldingen er stengt. Hvis du vil melde deg på, eller endre din påmelding, kan du snakke med kontaktpersonene.
Kontaktpersoner
 

TRYGG PÅ SCENE ( Workshop)

Dette er en workshop der vi skal øve oss på å bli trygge nok til å stå foran andre.  Jeg tar gruppen/klassen med på enkle samarbeidsøvelser der de skal bruke kroppen og stemmen.  Her handler det om å tørre! Dere vil få tips om hvordan virke trygg på scenen. Hva kan man gjøre med kroppsspråket? Hva med blikket? Stemmen?

Frykt er en vanlig og viktig følelse som varsler oss om farlige situasjoner. Problemet er at en del mennesker er kjemperedde for ting som egentlig ikke er så farlige. F.eks det å stå foran andre å presentere noe. Mange er livredde for å snakke foran klassen. De kjenner at hjertet dunker superfort, de får vondt i magen og stemmen dirrer. Er dette farlig, det kjennes jo litt slik ut? Selv om det er ubehagelig er det verken farlig eller uvanlig.  Hjertet stopper ikke av angst selv om det nesten kan føles slik noen ganger. Men tankene dine kan lure deg til å tro at kroppen din ikke vil tåle det og at du vil miste kontrollen.

Ikke alle velger en jobb der de til stadighet må presentere noe, stå foran andre. Politikere, skuespillere eller foredragsholdere. Men så er det jo sånn at uansett hva slags jobb man ender opp med, så kommer man, i løpet av livet, i  situasjoner der han må stå foran andre.  Og da er det viktig å ha gjort det før. Hvis man er redd for noe, hva skal man da gjøre? Nesten alle som sliter med angst vil prøve å unngå det de er redd for. Men det er ikke så lurt. Vi trenger å øve masse på det vi er redde for. Vi må lære kroppen vår å tåle dette. Dersom vi hele tiden utsetter oss for det vi frykter istedenfor å unngå det, vil angsten etter hvert bli mindre og mindre. Vi lærer kroppen opp til å skjønne at det ikke er noen vits å reagere med full panikk på ting som egentlig ikke er farlig.

Det er dette vi jobber med i denne workshopen. Jeg har tjue års erfaring med å stå foran andre i min jobb. Jeg har gått ut av min komfortsone mangfoldige ganger. I denne workshoper vil jeg utfordre dere. Vi skal ut av komfortsonen og vise kroppen vår at det ikke er farlig i det hele tatt. Det er sunt å kjenne på en viss nervøsitet før man skal stå foran andre. Det gjør bare at vi er mer skjerpet. Denne workshopen handler om å bare kaste seg ut i noe. Rett og slett gi litt blaffen!

Målgruppe:  Ungdomskoler, videregående skoler, Folkehøyskoler, Universitet, Kulturskoler, Teatergrupper, band, UKM  m.m. 

Dette er for DEG/DERE spesielt som skal opptre på scenen ved UKM Grimstad 2021. Men det er også for deg som har en drøm om å stå på en scene og som kanskje ikke helt våger det enda? Velkommen:)

Varighet: 1 t og 15 min 

Karin tilbyr 2 workshops av samme innhold. En fra klokka 17:00-18:15 og den andre fra klokka 19:00-20:15 meld deg på den som passer deg/dere best:)

Karin Moe Hennie

www.kmhennie.no