Få plasser igjen!! Førstemann til mølla 🙂 Workshop i cosplay Nå kan du delta på UKM med cosplay! Om du vil kle deg ut og gjennomføre et sceneshow eller om du har laget en kul prop finnes det muligheter for deg å bli med. Heim kulturskole har forestilling og utstilling det går an å melde seg på. Om ... Les mer
Spørsmål?

Få plasser igjen!! Førstemann til mølla 🙂

Workshop i cosplay

Nå kan du delta på UKM med cosplay! Om du vil kle deg ut og gjennomføre et sceneshow eller om du har laget en kul prop finnes det muligheter for deg å bli med. Heim kulturskole har forestilling og utstilling det går an å melde seg på.

Om cosplay og worshopen:

Ordet cosplay kommer av “costume” og “play”, eller på godt norsk kostyme og forestilling. En som cosplayer er en som lager et kostyme for seg selv av en karakter fra en film, dataspill, tv, eller andre media og spiller så den karakteren mens de bruker det kostymet. Noen kjøper inn ferdiglagde deler av kostymet, eller hele kostymet, fordi de vil fokusere på skuespillet; og noen liker ikke å holde på med skuespill, men er veldig flinke til å lage kostymer eller props. Props er deler av et kostyme, som en krone eller rustningdel, eller en gjenstand som karakteren ofte blir sett med, som en bok eller magisk stav.

Marie Bjørsvik kommer på besøk for å holde workshopen. Hun er en kreativ person som selv oppdaget cosplay i 2008. Hun har opparbeidet seg mye erfaring og kunnskap om cosplay og har blant annet holdt forelesning på con om parykkstyling (en av hennes spesialiteter) i tillegg til å ha medvirket i workshops. Hun gleder seg stort til å dele av sin kunnskap og «vise frem noen av de kule tingene man kan lage med bare litt kreativitet og enkle materialer.»

Planen for workshopen er at Marie skal lære deltakerne å lage modeller av horn, ører eller masker.  Man lærer å bruke forskjellige metoder for å forme, dekorere og male dem. Marie presenterer ulike modeller og mønster som man kan bli inspirert av eller videreutvikle. Hun veileder hver enkelt slik at man kan fokusere på hvordan man ønsker at det ferdige resultatet skal bli.

Høres dette spennende ut? Gå til påmeldingssiden og registrer deg i dag! Det er begrenset med plasser, så det er førstemann til mølla.