UKM i annerledesåret
Første dagen av UKM helga var det var fire ulike workshopper.

Første dagen av UKM helga var det var fire ulike workshopper. De workshoppene var kunstkurs med Anna Inga, teaterkurs med Magne, filmkurs med Kristoffer og matkurs med Odd Ivar og Egil.

Anna Inga har tegnet helt siden barndommen sin og er noe hun har hatt en stor interesse og likt hele tiden. Hun sa derfor ja til å ha en workshop fordi hun synes det hørtes morsomt ut å ha en kunstgruppe på UKM. «Det er en veldig kjekk gruppe, de er ivrige og de har kommet godt i gang», forteller Anna Inga. Hun synes også det er positivt at det ble et UKM til tross for alle coronarestriksjonene som er.

Magne sa ja til å ha teaterworkshop på UKM fordi han antok at det kom til å bli morsomt, noe han i løpet av workshoppen skjønte det var. Han forteller det at han hadde faktisk vært litt nervøs først, men at det var mye lettere enn han trodde det kom til å bli. Magne har tidligere jobbet med voksne, men det å være med barn og ungdommer har vært helt annerledes. «Ungdommer, og gjerne barn, er litt mer ærlig i responsen», sier Magne før han fortsetter å fortelle at han synes det egentlig er litt friskt og at de han har vært med har vært «gode gull».

Kristoffer driver et firma som heter K2 som produserer kortfilmer. Når han takket ja til å være med på UKM, håpet han at det kanskje ble litt lærerikt og kjekt. Han forteller at de på gruppa er interesserte i å lære nye ting og det virker som om de koser seg. Når Kristoffer får spørsmålet om hvordan han ble interessert i film forteller han: «Det er sånn typisk når man tror man skal gjøre alt selv og stå foran kamera og være morsomt og filme seg selv, og plutselig så utvikler det seg til at man blir interessert i å lage film».

Odd Ivar og Egil er begge veldig flinke kokker som sa ja til å være med fordi de synes det er viktig å videreføre tradisjoner til ungdommene, lære bort ting og de synes det er morsomt å lage mat. Egil kom inn i matlagingen gjennom det at flere i familien hans er kokker og han har drevet med mat i lang tid. Bestemoren til Odd Ivar var kokk og derfor ble han litt interessert i mat. «Det er jo ingenting som slår matlaginga til bestemor, sant?» sier han. Odd Ivar endte opp på ei matlagingslinje på videregående og i etterkant har han jobbet på flere ulike steder med å lage mat. Det å jobbe med barn og ungdom på Smøla er noe de begge synes et veldig morsomt og spennende. Egil og Odd Ivar forteller at gjengen de har hatt med seg har vært en fantastisk gjeng.
Alt i alt virker det som om instruktørene har hatt en flott dag sammen med ungdommene her på Smøla. Og ut ifra smilene på fjesene til ungdommene når dagen var ferdig, virker det som de også har kost seg kjempe mye.