Tusen takk for en fantastisk lokalfestival!

Søgne Danseklubb (Foto: Saona Puth) Vi vil aller, aller først få takke alle involverte ved årets lokalfestival på Samsen kulturhus – deltakere og arrangører, teknikere, ansatte, samarbeidspartnere og publikum! Det har vært to svært krevende år, hvor det har vært nærsagt

Søgne Danseklubb (Foto: Saona Puth)

Vi vil aller, aller først få takke alle involverte ved årets lokalfestival på Samsen kulturhus – deltakere og arrangører, teknikere, ansatte, samarbeidspartnere og publikum! Det har vært to svært krevende år, hvor det har vært nærsagt umulig å skape den møteplassen for ung kultur som UKM skal være, men ut av asken kan det vokse frem en ny vår, og det fikk vi et ekstatisk bevis for lørdag 5. mars!

Amalie B. Sele (Foto: Ana Ivanovic)

Over to fantastisker forestillinger, på Bingen scene, og en samling rundt kunstutstillingen i Galleri Samsen, fikk vi oppleve uttrykkene til over 100 ungdommer, innen dans, film, kunst, malerier, dikt og musikk, presentert, kuratert og arrangert av ungdommene selv.

All ungdom har et forhold til kultur, som konsumenter og skapere – og UKM sin hovedoppgave er å skape møteplasser for nettopp ungdommers kulturelle uttrykk. En slik møteplass kan være lokalfestivalen, men en møteplass er like mye en workshop for kunst, dans eller låtskriving, og det er også produksjonsmøtet for unge arrangører dagen før festivalen, eller pizzamøtet vi har i august, eller det kan være halloween-feiringen i slutten av oktober. UKM skal skape møteplasser hele året og UKM skal være drevet av ungdommene selv! Like viktig som deltakerne våre, er altså arrangørene. Og som vi sa fra scenen under takketalen: har DU en idé om hvordan UKM skal se ut i Kristiastiansand, kan du komme til oss allerede i dag! Alle ungdommer mellom 13 og 20 år er velkommen, og vi begynner allerede å jobbe mot neste års festival denne uka.

Stercus Accidit (Daniel Strømme; Julien Hodnemyr, Hilde Nyhus og Eirik Neset); (Foto: Ana Ivanovic)

Samtlige deltakere fortjener en faglig og redelig tilbakemelding på arbeidet sitt, som gjøres av et eget fagpanel. Panelet har tidsfrist ut inneværende måned, og tilbakemeldingene vil bli tilsendt samtlige deltakere skriftlig. Hver lokalfestival får også et gitt antall de kan sende videre til fylkesfestivalen, som blir avholdt i Mandal 1. april. Fagpanelet har valgt å sende videre følgende fra Kristiansand:

DANS:

 • SDK Kompani – «Lost»
 • D-VRS Crew – «Daechwita»
 • SDK Advanced – «Cloudy Day»
 • Envy – «In the Morning»
 • SDK Kompani – «Waves»

KUNST:

 • Madeleine Solli – Angst, Maktposisjon, Misbruk(t), Slut(t), Sprengt og Tro
 • Camilla Ostojíc – døden skiller oss ad; eller ikke? , komplekset, krigen og til deg, de, h*n
 • Julia Odette Tyrkiel, Hedda Drøsdal – Vehement

MUSIKK:

 • Amalie – «Dynamite (My Star)»
 • Stercus Accidit – «Aerials»

FILM:

 • Filmverkstedet – «Sanatoriet»
 • Filmverkstedet – «Verdig»

ARRANGØRER:

 • Eline Eidså Helle
 • Elisabeth Glesne
 • Camilla A. Ostojíc
 • Rizoel Ursvik

KONFERANSIERER:

 • Ingvild J. Greibesland
Foto: Ana Ivanovic

Og med det takker vi for årets festival – og begynner å jobbe mot neste år! Ta kontakt med oss, dersom du vil være med! (Enten via kanalene under – eller til thor@samsen.com )