Workshops lørdag 23. april

Workshops UKM Sauda 23. april 2022: Danseworkshop Cesilie Kverneland er en Stavangerbasert danser og koreograf.

Workshops UKM Sauda 23. april 2022:

Danseworkshop

Cesilie Kverneland er en Stavangerbasert danser og koreograf. Hun er utdannet dansepedagog fra Universitet i Stavanger/Peridance Capezio Dance Theater i New York City/California Institute of the Arts i Los Angeles med master fra London Contemporary Dance School. Hun har også Yogainstruktør utdannelse i Jivamukti Yoga. Cesilie har undervist ved flere ulike kulturskoler i Rogaland, Steps Dansestudio, Vågen videregående skole og Universitet i Stavanger. 

I sine danseklasser er hun inspirert yoga og av koreografer hun har jobbet med som Sita Ostheimer (Hofesh Shechter Company) og James Cousins (James Cousins Company). Vi starter workshopen med improvisasjon, før vi gjør en oppvarming som er inspirert av yoga, noen tekniske danseøvelser, før vi skal snu vårt perspektiv og se verden opp-ned ved å jobbe med både håndstående og hodestående øvelser, og så avslutter vi med en koreografi. Workshopen vil være fysisk krevende, men samtidig som vi bare skal leke og finne danseglede! 

Vokalworkshop

I denne workshopen skal vi ha fokus på stemme og stemmebruk, samt formidling gjennom stemmen. Vi bruker stemma på mange ulike måter ut fra hva vi vil formidle, hva vi vil si. Noen gjør det ut fra beviste valg, andre velger ut fra intuisjon, og noen velger egentlig ikke, men ser hva som skjer.

Man kan ikke si at noe er rett og noe er galt i forbindelse med den enkeltes valg. Man kan heller ikke si at noe er rett eller galt ut fra stemmebruk – men det man kan si noe om, er hva som er hensiktsmessig bruk av stemmen, og hva som sliter på den. Men det vil være forskjellige måter å bruke stemmen på ut fra hvilke sjangre en jobber med

I workshopen vil vi jobbe med pust og stemmeøvelser, samt med bevisstgjøring rundt egne valg. Noe jobber vi sammen med i gruppe, og deler av workshopen vil bli lagt opp som «Masterclass», det betyr at de ulike deltakerne framfører sin sang, så får de coaching underveis der de andre kan se og lærer av prosessen.

Dette er en lærerik prosess, både for den som fremfører og den som observerer.

Låtskriverworkshop

Tore Pang har i flere år vært en av Stavangers mest fremtredende rappere og låtskrivere, både for gruppa Kriminell Kunst og andre artister. Han driver plateselskapet STVG Kartell og er festivalsjef for Musikkfest Stavanger. I Sauda blir det et låtskriververksted hvor Tore forteller om hvordan han skriver låter. Han går gjennom forskjellige måter å skrive tekst, hvordan velge tema, beats, sampling og litt om samarbeid med andre musikere og artister. 

Kunstworkshops

David Lamignan Larsen har studert ved Kunstskolen i Rogaland og har en mastergrad i billedkunst fra Kunstakademiet i Trondheim. I kunsten sin jobber David med ulike teknikker/medier (musikk/maler/performance/foto/skulptur/video/tegning + m.m) og forsker mye på identitet. David jobber som lærer på Bergeland VGS i faget Kunst, Design og arkitektur. På denne workshopen skal David jobbe med to teknikker, vannmaling med blandede medier og akryl på lerret.

Karina Mæland er ei dyktig selvlært kunstner som har en stor interesse for tatoveringer. Hun har jobbet som tatovør på både Leading Light og Skin Fuel Empire. Karina er glad i farger, noe som viser igjen i både kunsten og tatoveringskunsten hennes. Hun er nysgjerrig av natur og er ikke redd for å utforske kreativiteten med nye og uoppdagede teknikker. Karina skal vise hva som kjennetegner hennes tatoveringsstil og hennes eget preg på vannmaling.

Fotoworkshop

Janne Kvanåli jobber hovedsaklig som fotograf i Sauda. Hun har studert kunstfoto på Oslo Fotokunstskole. Hun jobber med fotografering av barn, familier og bryllup og i tillegg med egne kunstprosjekter. På workshopen skal vi jobbe med kunstfoto og forskjellige måter å bruke lys på når en fotograferer.