Konsert med Jaa9 & OnklP lørdag 23. april kl. 2200

Hip-hop gruppa Jaa9 (Johnny Silseth) & OnklP (Pål Tøien) stammer fra Lillehammer og...

Hip-hop gruppa Jaa9 (Johnny Silseth) & OnklP (Pål Tøien) stammer fra Lillehammer og rap-kollektivet ”Dirty Oppland”. Tidlig på 2000-tallet lagde hip-hop kollektivet en demo som de sendte til Tungtvann. Tilbakemeldingen de fikk var at de var to stykker som skilte seg ut : nemlig Jaa9 og OnklP. I 2002 gjestet duoen låta ”Stikk av scena” på Tungtvann sin ”Påfyll EP”. I 2005 vant gutta alarmprisen i kategorien hiphop/rap for albumet Sjåre Brymæ.

I snart over 15 år har gutta levert solide stykke arbeid som hele Norge kjenner til, danser til og synger til. De har også arbeidet med soloprosjekt og i 2015 vant OnklP edvartsprisen i sjangeren tekstforfatter , for teksten til låta “Styggen på ryggen”. I 2017 vant også OnklP p3 prisen. Selv etter et håndknippe skandaler, med dype bølgedaler og høye fjelltopper – har gutta holdt sammen og turnerer fortsatt rundt om i Norge – like aktuelle idag som for snart 15 år siden.