Musikkworkshop med Susanne Klerud

Susanne (30) fra Hvaler valgte musikk og sang tidlig i livet, og har senere gått veien som artist og vokalist.

Susanne (30) fra Hvaler valgte musikk og sang tidlig i livet, og har senere gått veien som artist og vokalist. Hun gikk på musikklinja på Greåker og har bachelor i populærmusikk fra Høyskolen i Kristiania. Susanne er kjent for sine energiske og lidenskapelige opptredener, samt sin unike evne til å få kontakt med publikum. Hun har enorm stemmekontroll og kan variere stemmebruk på en imponerende måte! 

De siste årene har Susanne opptrådt i ulike band og som soloartist, på store og små scener landet over, også internasjonalt. Susanne har jobba med flere kjente artister, musikere og tv-fjes. Hun har gitt ut flere låter under artistnavnet NYAKI. Låta «Dark hotel» har nå over 1 million streams. I tillegg til å jobbe som vokalist og artist har Susanne vært sanglærer på Hvaler kulturskole de siste syv årene, hun gir også sangtimer privat. Susanne er opptatt av å se et hvert menneske og gi de en god opplevelse både på og av scenen. 

Susanne blir å se på UKM – Festivalen i Råde, helgen 13-15 oktober. Hun skal holde workshop i musikk. Det vil være to ulike workshoper. En som handler om formidlig. Her vil Susanne jobbe med hvordan vi formidler tekst og følelser. Vi jobber med bevegelser og ulike teknikker for å få frem budskap i låter. Det vil også være fokus hvordan deltakerne bruker stemmeteknikk for å fremheve ulike steder i en låt for at formidlingen skal bli tydeligere.

Hennes andre workshop er sceneopptreden. Her vil Susanne jobbe med «hvordan komme over scenekanten». Hvordan får man kontakt med publikum? Og hvilke bevegelser og virkemidler kan vi bruke for å «ta scenen».

Sjekk ut Susanne på Instagram: @nyakiofficial