Forberedelser og latterkramper

Etter måneder med forberedelser går UKM endelig av stabelen, men ikke uten en siste innspurt med rigging og finpuss.

Før et hvert arrangement er det alltid noe som trengs å rigges, ordnes og planlegges. For oss startet innspurten med dette på torsdag.  Oppgaver for de neste dagene ble delt ut og manglende informasjon ble innhentet. Vi fikk besøk av Tuva Telstad som er frivilligansvarlig på festivalen Kadetten. Hun hadde et foredrag om hvordan rekruttere frivillige i tillegg til hvordan å holde på frivillige samt passe på at de er fornøyde. Etter at Tuva var ferdig og alle hadde fått stilt de spørsmålene, de hadde startet det store ballong blåse maratonet. Folk ble blå i ansiktet og det fløy oppblåste og nesten oppblåste ballonger i alle retninger.

Når fredagen kom begynte vi for fullt med lydprøver og rigging av flerkamera utstyr, nettopp fordi vi skal livestreame forestillingene. Etter mye meninger og lange diskusjoner ble kunst forestillingen satt opp. Samtidig som kunsten ble satt opp ble det lagd kosekrok og backstage områdene fikk siste finish. Timene gikk og rigging gikk over til kahoot, yatzy og andre morsomheter. De som ikke skulle overnatte gjorde seg ferdig med sitt og vendte nesen hjem, mens de av oss som skulle overnatte fortsatte med arbeid, spill og flere tørre vitser og morsomme historier man vanligvis hører på en uke. Når klokka var 02:00 og de fleste var ferdig med det meste av det vi skulle ha gjort ble alle sendt til sengs for å være opplagte og klare for i dag.