Tilbake

Tilbakeblikk på

UKM-festivalen 2023

Den nasjonale UKM-festivalen ble avholdt i Trondheim 23.-27. juni, og for en fest det ble! Ungdom fra hele Norge deltok med sitt kulturuttrykk. Vi sitter igjen med mange fine minner, erfaringer og nye vennskap; her kan du ta en titt!

Deltakere

UKM-festivalen er et pulserende samlingsted for unge fra ulike deler av landet. Med over 500 deltakere er festivalen et livlig og mangfoldig fellesskap som feirer ungdommens kreativitet, lidenskap og unike uttrykk.

UKM-festivalen 2023 filmen

UKM låta "Sammen e me bedre"

300+

deltakere på scene

9 timer

direktesending

600+

deltakere på workshops

70+

deltakere på kunstgalleri

Redaksjonens saker

27. jun 2023
26. jun 2023
26. jun 2023
26. jun 2023
På forsiden En hyllest til sovesalen

❤️

25. jun 2023
På forsiden Dramatisk dag på UKM!

– I musikalbransjen må man satse alt.

24. jun 2023
På forsiden Bli med bak kunsten!

Vi har snakket med kunstnerne Rebekka og Thea

24. jun 2023
På forsiden YES, endelig festival!

Nå er alle på plass i fantastiske Olavshallen, for tidenes UKM!

13. jun 2023
4. jun 2023
På forsiden Velkommen til Trondheim 23.-27. juni!

Vi gleder oss enormt til å ta imot deg!

UKM Studio

Lørdag - 24.06.2023
Søndag - 25.06.2023
Mandag - 26.06.2023

På scenen

Forestilling 1

24. jun 2023
Bilder
Bendix Søgaard
Filmer
Corrosion

Vi er en gjeng fra musikklinja som elsker musikk, selvfølgelig. Så vi har dannet ett band, noe vi alle elsker å ha.

Kamatayon

TEENmates

Vi er en dansegruppe på tre jenter som danser mange timer i uka. Vi elsker å danse, spesielt moderne dans. Vi elsker å vise fram talentene våres og elsker applaus.

Endre Fjeldheim

Jeg har gått på kulturskulen i ca 9 år og jeg liker å utfordre meg selv ved å spille vanskelige stykker på piano. Jeg hadde en lang periode der jeg ikke ikke spilte for publikum, men i fjord meldte jeg meg på ukm og etter det har jeg fått flere spilleoppdrag. Jeg begynte å lære stykket som jeg skal spille i september 2021. I starten satt jeg ofte flere timer i strekk og øvde på de vanskeligste delene, og jeg brukte ca 9 måneder på å lære meg hele stykket.

Brynjar Åm Fuglestad

Eg har spelt piano i ca. 3 år. Eg øvar kvar dag, og har gjort det i omtrent eitt år no. Eg kan eit par stykke, men ønskjer å opptre med improvisasjon rundt blant anna klassiske melodiar, for det er det eg meiner eg er best til. Ofte blandar eg også inn jazz-element. Eg har opptredd for publikum 4+ gongar (Med gode tilbakemeldingar).

Poesi

Om skoleskyiting i usa

Ariane og Ingrid

To danseglade jenter som pleier å opptre som fast danseduo på nesten alt vi er med på! Vi pleier å danse litt forskjellige dansesjangere, men i denne dansen har vi prøvd å få til en god blanding.

Jørgen, Jostein og Erlend

Kamerater som lika å spella.

UTB jazz

Vi er en gruppe på fire stykk som spiller jazz. Unge talenter Bjergsted (UTB) er et utviklingsprogram ved kulturskolen i Stavanger for unge som er interessert i jazz.

4 på Rad

Vi er fire jenter som trener sammen i kulturskolen. Til forestillingen vi hadde i fjor lagde vi en film som handler om å være faddere og fadderbarn under pandemien, og den vil vi gjerne vise frem på UKM. I filmen har vi med oss Alvilde på 7 år som spiller fadderbarnet.

Kjellerkameratene

Hobbyband som har spilt i lag i ca. 2 år. Er med i Salsing og øver på onsdager, av og til flere ganger også

Simon

Jeg heter Simon og spiller gitar, har drevet på med gitar i noen år, og ser frem til å spille på UKM.

Bendix Søgaard

Dramaelev på stange videregående. Har danset halling i 4-5 år med flere talenter blandt annen Martin Myhr og Håkon Odden. Jobber også som hallinginstruktør for trysil dans og spellmanslag. https://open.spotify.com/search/halling%20etter%20per%20lo

ENVY

Vi er et dans covercrew som øver på samsen kulturhus

Bare Heikandreas Band

Jeg er en gutt på 13 år som holder til i Mørsvikbotn helt nord i Sørfold, nord for alle tunellene i Sørfold. På fritiden gamer jeg en del og spiller gitar i kulturskolen, samt er aktiv i skyttermiljøet. På vinteren kjører jeg snøskuter hjemme og i Karasjok hvor jeg har familie. Jeg elsker humoren til Bare Egil Band, og synes at alle burde like den. Det burde skrives en laaaang artikkel om Egil i Store Norske Leksikon om hvor artig han er. Han er min helt! ☺️ Dette er min første animasjonsfilm, og jeg kunne godt tenke meg å lage flere!

Emmi and orchestra

Vi er fire venninner og en trommis. Vi jentene henger ofte sammen og liker å spille musikk i fritiden, vi går alle på kulturskolen. Helmer spiller egentlig i et annent band, men denne gangen blei han med oss.

Anna Brun-Hovdegård

Klikk 9

Ænniti

Dette er en koreografi av dansegruppen Ænniti fra Vardø. Den ble laget for å delta med i UKM 2021, men den festivalen ble som kjent avlyst. Denne dansen er laget i kampen mot selvmord: Når man har fungert som brødre i et ekstremt nært vennskap, og stått opp for hverandre uansett hva, så skal det mye til for å bryte noe slikt. Men så blir vennskapet revet ned av et dårlig valg. Det å måtte akseptere at du har mistet en venn, kan være vanskelig å takle. vi er en dansegruppe på 5 stk, som har videreutviklet en koreografien som Ænniti hadde laget i 2021, og vi ønsker å fremme denne nå når det å ivareta psykisk helse, er viktig i samfunnet. Vi fikk ikke framfør denne som planlagt sist i UKM, men vi tar vi den videre for oss selv og hele Ænniti

Forestilling 2

24. jun 2023
Bilder
Defusion
Filmer
Røft

Vi er en gjeng fra musikk linja på Olav Duun. Flere har vært med på UKM tidligere, og noen er nye. Vi elsker å stå på scenen, og har en spennende låt vi gjerne har lyst til å vise fram.

Blindtärm

Blindtärm er et nybakt pønkerband fra Halden. De har spilt siden september 2022 og spiller for det meste/bare selvskrevne låter.

Kontrast

Vi er ein gjeng med jenter med ulike erfaringer innanfor dans. Vi er ein gjeng som likar å vere kreative i lag, og finne nye måtar å utvilke vår kreativitet. Fleire har kjent kvarandre sidan barneskulen, men kontrast blei stifta i 2023. Vi har siden danset minimum 1 gang i uken.

Kevin Story

Anatra Dance Crew

Hei vi er Anatra, vi er en gruppe av 6 ungdommer som elsker å danse til kpop. Vi lager ofte våre egene outfit designs og noen ganger våre egene koreografier.

FUNKO-TONIC

Kirsten Ludvigsen

En 19 år gammel jente som skriver og synger sine egne sanger. Drømmer om å bli låtskriver og artist, og har hørt at UKM er en fin opplevelse å ha med seg.

Dræggejenten

Jeg er en hobby-animatør, som har laget denne filmen som et oppdrag for det firmaet jeg hadde jobbet for i arbeidsuken.

Mia og Aurora

Vi er begge 17 år gamle, og har vokst opp på Svalbard :) Mia begynte å synge i 4. klasse, og har tatt det mer seriøst de siste årene! Aurora gikk på sirkus da hun var mindre, og har de seineste årene vært med som trener for de mindre. Mia var med på UKM landsfestival i 2022, og det var suuper gøy, så i år har hun fått med seg bestevenninnen Aurora, i håp om enda en fin opplevelse, uansett om de kommer videre eller ikke.

Fredrik Ottesen

spiller piano, liker spesielt klassisk musikk

Samuel Axelsen Lie

Jeg er 15 år og skal spille et tuba stykke to satser fra suite nr. 1 for tuba og orkester (her piano) "Effie Suite":«Effie Joins The Carnival» «Effie Goes Folk Dancing»

Danseverket Dansekompani

Vi er et kompani med 9 dansere i alderen 16- 18 år. Formålet vårt er å spre scenisk dans til så mange som mulig og utvikle medlemmene videre som dansere. Det er viktig for oss å skape god kultur som engasjerer og berører livene til menneskene som bor i vår kommune. Skape engasjement og debatt, det vi viser frem skal ikke alltid være ren underholdning.

Matyas Valek

Jeg har spilt piano i 4 år og dette er første gang jeg melder meg på UKM.

Erika

Jeg kommer fra Ukraina. Jeg har danset i 14 år. Jeg elsker å danse.

Viljar Simonsen

Soloartist fra Senja, lager cover av andre låter, og produserer mye selv

Pranaya Selva

Har vore song elev ved musikk- og kulturskulen sidan hausten 2015 Ein framifrå positiv og flink songelev som er mykje brukt til songoppdrag i lokalmiljøet. Gjennomførte ein flott opptreden på sommarfesten til Kulturskulen. Eg har foreløpig ikkje detaljar om songvalg.

Live

Jeg har sunget i flere år, går på kirkeparken MDD. I 2020 sang jeg også på UKM og kom videre til fylkesfestivalen. Dette syntes jeg var veldig gøy. Jeg trives på scenen.

Defusion

Forestilling 3

25. jun 2023
Bilder
DJ CHAZE
Filmer
Koldbrann

Vi e et ferskt metalband fra voss, vi møttes på gymnaset og har spillt i dette bandet siden litt før jul. Vi elsker det vi holder på med og håper at andre også kan klare å nyte musikken vi spiller, og at flere til slutt vil få en større respekt for metal. Det e ikkje "bare lyd", det ska vi visa dokke.

Oskar Sylte

Ska mordi ha brus?

Afro dans (2)

Vi danser afro dans

Jenny Chen

Eg synest det er gøy å spille piano, og eg har spelt piano i 7 år.

Iselin Maritha

Kbomb

Our group was created because of our similar interests to a music genre called Kpop. Kpop has made a huge impact on our skills such as dancing and singing, and we decided to showcase the talent we formed from Kpop to UKM Bergen 2023!

Fake News

Fett rockeband som nå lager egne låter!

Gloria

Hovmod står for fall når influenser blir høy på seg selv.

Siste Dråpe

Vi er et band som består av 11 stk som låner en solist. Vi har spilt i lag siden julen 2021.

Flingus Yellowstate

Oppdaget musikken i meg som 13 åring og siden det har jeg sunget og spilt gitar, håper på å få ut et album på Spotify før 2024, og ønsker å åpne alles hjerter slik musikken har åpnet opp hjertet mitt

Black Helicopter

2 gutter på 13 år som lager egne låter. Vi har hatt gruppen Black Helicopter i snart 2 år. Vi har 5 låter på Spotify.

Intervjuet

Vi deltok på en filmworkshop ved Grimstad Frivillighetssentral

Yoa

Skeiv 17 åring med hjerte for det kreative

MiniCrew

Vi er pias Ballettstudios hip hop mini crew. Vi er dansere 14 dansere mellom 10 og 14 år. Vi har danset sammen i noen år og har en lærer som heter Lill-Charlotte Kaspersen

KRIMINELT

Vi er et band som har holdt på i rundt 2 år no. Vi har en del gode sanger og lever for å underholde publikum. Gled dykk!

Snah Morfar

Viola&Selma

Vi er to tenåringsjenter som elsker å synge. Begge to er medlem av koret: stjernekoret.

Afrodite

Gjennom vanskelige tider og smerte har jeg fått Dyrekjøpt erfaring i og være meg selv☺️ Er det ikke morsomt at man bruker så mye tid på og Lære ingenting? Men alikevel alt? Derfor liker jeg og si Nothing matters☺️ Ingenting betyr noe, noe veldig viktig❤️ Jeg syntes at niche sin philosopien, niyalisme er veldig Missforstått. Jeg tror ikke at han mente at, siden exsistensen ikke har noe mening så er det bare og gi opp For gir ikke et blank ark så mye plass till så mye kreativitet? Jeg tror at det dagens nyalisme kan ha nytte av litt kunst farger og musikk☺️ Jeg heter Afrodite er 17 år Har nylig blitt veeeeeeeldig glad i rosa Jeg er veldig opptatt av philosophy og å tenke Noen ganger for mye😖

DJ CHAZE

Jeg er en ung dj fra sandefjord kommune å går på vgs i greveskogen jeg er også en Artist med navne DJ CHAZE med låter ute på spotify jeg har spilt DJ på forskjellige ungdomsklubber i tønsberg kommune å er i kontakt med ung i tønsberg.

Forestilling 4

25. jun 2023
Bilder
Adhira
Filmer
Ragnarock

Vi er 5 musikkelever med et Band med nok energi. Deltatt på ukm forskjellige plasser i Agder, men velger nå å stase på Øyslebø.

Ane, Christina, Iver, Oda, Ronja og Åsmund

Vi er alle elever ved Selbu kulturskole, men har aldri opptrådt sammen. Vanligvis synger Ronja og Ane sammen, og Christina og Oda sammen. Iver og Åsmund har kompet en del i lag på ulike oppdrag, og de spiller i band sammen med Christina.

Oscar

Jeg er en 17 år gammel gutt som er glad i å synge, og som har drevet med det en stund. Jeg synger i to forskjellige kor, og går på musikklinja i Sandefjord. Glad i å være rundt andre mennesker og har for ØYEBLIKKET rødt hår

Vendéla-Victoria Egeland

Har sunget i mange år. Både på kor og har soloøvinger😄

Oscar András Mag-Olsen

Oscar er veldig musikalsk gutt, han spiler både piano og fløyta også han liker å synge

Jakob Berger

Ole Christian

Glad, hyper, snill og elsker musikk

Joy

Vi er en sangglad korgruppe fra Fevik, som består av 5 ungdommer.

Sephora Kapia

Eg begynte å synge siden eg var 8 år gammal. Eg kan synge alene på scenen. I tillegg begynte eg å spille gitar i fjor, og eg kan 8 grep. Eg har hatt korona to gonger, som har gjort stemmen min verre, men det blir bedre med øvelser.

Astri Celine og Vilde Ulstein

Vi har blitt meget gode vennar gjennom fritidsaktivitetar ved Herøy Kulturhus i Fosanvåg, og har kjent kvarandre i fleire år. Begge har deltatt individuelt eller med andre, på UKM tidligare. Astri Celine har gått som elev i kulturskulen i nesten 10 år med dans, jazzdans, drama og song, og går enda med 2 jazzgrupper og song. Vilde Ulstein er også elev ved kulturskulen, og har vore det i mange år. Ho deltek i undervisning i fleire danse-sjangerar (t.d. eine jazzgruppa til Astri Celine), song og korps.

Lea Kulland Solfjeld

Jeg heter Lea og har sunget så lenge jeg kan huske. Jeg liker å stå på scenen og spiller som regel med gitaren eller pianoet mens jeg synger. Synger også som regel rolige pop-låter

Raya Tucheva

Sofie

Jeg er en sang gla jente og elsker å å opptre til andre mennesker rundt meg.

Silje Veimo Larsen

Går andre året musikk på Dahlske og har sunget så lenge jeg kan huske. Dette blir min 4 gang på UKM, og sikkert ikke den siste!

Adhira

Ella Crosby

Jeg har drevet med luftakrobatikk i to år, på Hølen barneskole. Jeg har vært med på arrangementer som Sånafest og teateroppsetninger.

Forestilling 5

26. jun 2023
Bilder
Beryllius
Filmer
Pure Bliss

Vi er et nylig oppstartet band som spiller egenproduserte sanger. Vi spiller hovedsaklig pop-rock, og hva enn annet vi har lyst til.

Wildfire

Vi er et band som er 50% Oliver Olsen. Chill med livet. Stay safe eat cake.

Guro Hauge

Jeg heter Guro Hauge, er 17 år og kommer fra Fredrikstad. Jeg skriver både dikt og låter. Jeg har alltid vært musikkinteressert og er nå på mitt andre år på musikklinja på Greåker. Jeg har skrevet låter siden barneskolen, men «en ting jeg må ha» er kun min tredje fullførte låt. Alt i låta er lagd og innspilt av meg, det vil si alt fra piano til de fem andre stemmene som korer i tillegg til melodien. Denne sangen handler om hvor vanskelig det kan være å gi og gi og gi, uten å få noe tilbake. Jeg er rett og slett en av mange som har vært for snill for lenge, og som har blitt sliten av å måtte be om å få bare bittelitt av det man gir, tilbake. Håper dere liker denne like mye som jeg gjør, og husk: du ber ikke om for mye, når du ber om det du må ha.

Konrad Sandseter

15 år, gått på kulturskolin i 8 år

Solveig klevjer

Jeg har drevet med turning og akrobatikk i mange år. Jeg har alltid elsket å koreografere når det kommer til egne rutiner, til små oppvisninger for familie og venner. Nå ønsker jeg å ta det til et nytt nivå.

Thea Pedersen Olde

Har gått på kulturskulen på Voss i 3 år der eg har praktisert klassisk musikk i form av opera. Har deltatt på Vossajazz, songe med Fossegrimen og deltatt på fleire andre arrangement og konsertar. Til hausten skal eg gå på Voss Gymnas si musikklinje.

Tobias

Jeg spiller fløyte, og har gjort det i 6 år.

Victoria

Dansa i kulturskolen i 13 år, no e æ elev ved danselinja i Trondheim;)

Beryllius

Vi er et metallband som spiller egne låter og jobber med vårt debut-album. Vi er energiske på scena og liker å lage show! Vi er 5 gutter på 15-17 år.

Vilda Bojat

4 ville gutter som spiller rock. Bandet har spilt sammen noen mnd og består av Jonas, Nikita, Adrian og Mathias.

Mobbefilm gruppa

Jeg har nå nylig startet å lage film. Jeg bruker ei speilrefleks kamera når jeg filmer.

Adelia

Jeg har meldt meg på i år for å utfordre meg selv. Jeg har alltid hatt en stor kjærlighet til musikken og elsker å ha mulighet til å leve meg inn i en annen verden, ved hjelp av sang. Det begynner å bli en stund siden jeg har sunget på en scene, og tenker det er på tide igjen. Få tilbake sang gleden og skjenne litt på nervene;)

Valentina Duarte

Jeg har danset i hele livet, jeg elsker å danse og går på klassisk ballett. Jeg pleier å lage min egen koreografi og liker å danse to forskjellige stiler, moderne dans og klassisk ballett.

RCA PRODUCTIONS

Lenke til film: https://www.youtube.com/watch?v=fg5lbCCm5AA RCA productions består av Aya Benali 15 år, Julie Westreng 17 år og Nikoleta Merkuseva 16 år. RCA productions beskriver seg selv som en bedrift av og for ungdom med fokus på produksjon av kunstneriske og filmatiske verk der ungdom setter premissene og styrer prosessene. De ønsker å skape et miljø hvor ungdom gis muligheten til å uttrykke seg gjennom film i samarbeid med andre spirende filmskapere. De er også opptatt av at ungdom uten flytende norskspråklige ferdigheter skal gis muligheten til å skape film og etablere seg med en gryende karriere gjennom deres produksjonsselskap. Til UKM har de med seg kortfilmen The Meeting - en vintage komedie. Hei! Jeg er Julie fra RCA Productions, og vil bare informere om at den 29. april fungerer best for oss under UKM helgen. Mvh

Math Emo’s

Vi er ei venninnegruppe som går førsteklasse på musikk nøvgs. Vi trivs godt i lag og vi like å spille musikk sammen. Er skrevet om og oversatt av Sarah

Julius

The Next Generation

Forestilling 6

26. jun 2023
Bilder
Ambrosius
Filmer
BARNEVÆNNLIG

Vi e Barnevænnlig Fra bodø! Pønkråkkkvartetten spilla raske riff med sinte tekster og en stor menge attitude. Bandet har spilt under Parkenfestivalen, vunnet Rock Mot Rus og Rock Mot Frafløtting 2022 og etablert seg godt på flere store scener i Bodø.

VENT!

Vi er et band som ble formet på scene-U. Alle sammen er svært interesserte i musikk. Ikke alle har drevet med musikk like lenge, men vi har alle jobbet hardt for å finne sanger vi kan spille sammen. Bandet er noe vi driver med på fritiden for moro skyld, og fordi vi alle er glad i musikk, så vi håper å få være med på dette som en opplevelse.

Spirit in motion

Eileen og Sandra Lungu

Hannelise Dahl

Æ e 18 år og har sunget så lenge æ kan husk, og har spælla gitar i så mange år at det føles naturlig å vær på scenen. Æ ønska bare å spre glede og inspirasjon. Sangen æ skal fremføre handler om å føl sæ håpløs i en tung tid i livet, men å gi sæ sjøl tid til å bli bra igjen.

Wiped Out

Danse trio fra Sula danseklubb

Ambrosius

Ambrosius er en musikkgruppe formet over alle tre trinn på musikklinja ved Trondheim katedralskole. Bandet er en sjangerbombe og med hele 9 knallgode medlemmer kan du tro vi sklir rett inn og river opp gulvet på UKM-scenen med både ild og is. Sangen Fire and Ice er skrevet av Einar Jensen og Jonas Kyllo-Steinmoen, og er spilt inn i kjelleren på Katta. Nå er målet å utvide publikumet, vennekretsen og ikke minst horisonten som er kunsten å skrive og spille musikk.

Slagverk-ensemble

Moderne slagverk-ensemble som spiller egenkomponert verk i 3 satser: KONSERT FOR 3 SLAGVERKERE SATS 1: TORDEN OG BRAK SATS 2: NATTASANG SATS 3: MONKEY BUSINESS

Kristiane

Jeg komponerer og synger og spiller egen musikk.

Alex Olai

Eg er ein 13 år gammal person som elsker musikk og dans. Eg liker å vise følelsene mine i koreografiene mine.

Be-TATT

Medlemmene i bandet er Theo Johan Konradsen, Tuva thomasdatter Fjelde, Thea Sofie Flatebø og Ingrid Aneah Edland.Vi liker å synge, og spille instrumenter. Theo spiller hayatrommer og synger, Thea spiller strings og synger, Tuva spiller akustisk gitar, liveshaker og synger, Aneah spiller Piano og synger. Bandet ble opprettet i høsten 2022.

Loke Frøysland

Jeg er 16 år og har skrevet dikt siden jeg var 14. Jeg går i tiende klasse på Vigeland Ungdomsskole

Østfold Dansekompani for Ungdom

Kunstgalleri

Kunstgalleriet på UKM-festivalen er vanligvis et populært sted hvor unge kunstnere kan vise frem sine verk og få muligheten til å få anerkjennelse og tilbakemeldinger fra publikum. Galleriet er ofte delt inn i forskjellige seksjoner eller temaer, slik at kunstverkene kan presenteres på en sammenhengende måte.

Kunstutstilling

Workshops

Workshopene har omfattet et bredt spekter av emner og aktiviteter for å imøtekomme alles interesser. Deltakerne har hatt muligheten til å delta i alt fra kreative verksteder hvor de har utforsket ulike kunstformer og materialer, til mer interaktive sesjoner der de har lært nye dansestiler.

Danseworkshop med Nji

Gamezone

GameZone er et lavterskel område med bare god stemning, hvor alle kan møte opp uansett hvilken erfaring du har til digital kultur.

Gamezone

Cinemateket

Cinemateket er en liten kinosal med plass til 45 personer. Under festivalen har Cinemateket vektlagt mangfoldet i UKM, derfor finner vi alt fra rene gamingaktiviteter til foredrag om å klare seg som kunstner, tradisjonell filmvisning og quiz der fylkene konkurrerer mot hverandre.

Bilder fra Cinemateket

Redesign

Under denne festivalen fikk deltakerne en unik mulighet til å utforske kreativitet og bærekraft på redesignområdet. Ved hjelp av gjenbruksklær og kreativitet, ble gamle plagg transformert til trendy og unike moteuttrykk.

Fretex

Klubbkveld

Kvelden var fylt med pulserende rytmer, glitrende lys og en atmosfære som får alle til å danse. En av høydepunktene på denne aktiviteten var den talentfulle DJ-en Ursulla

Klubbkveld