2018: Bergartene

UKM media har intervjuet Bergartene som definerer seg selv ved sjangeren "Fjellrock" og "Granittpunk". De bryr seg mye om mangfoldet av bergarter. Sangen de skal spille heter Iddefjordsgranitt og er den andre sangen deres.

«Dra meg ned i mantelen, smelt meg omdann meg til Iddefjordsgranitt» går refrenget til det unge bandet. Når vi spør bandet om hvorfor akuratt sangen heter Iddefjordsgranitt, forklarer de at det er Østfolds fylkesstein og at det er viktig at vi setter et lys på det, Iddefjordsgranitt.

Magnus Kallar, Amalie Lund og Sandra Elise Lexander danner bandet som kaller seg for Bergartene. Vi bryr oss mye om bergarter og mineraler, og synes det er viktig at flere får mer kunnskaper om mangfoldet av bergarter i nærmiljøet, sier de.

Akkurat nå jobber de med en «hyllest» til isbreene som er en ballade som heter «Formet av Isen». Vi lagde sangen fordi vi syntes det er trist at «brødrene» våre smelter, forklarer de. Her henviser de til Isbreer, drivhuseffekten og at de syntes det er synd at de smelter pga. mennesker. Det unge bandet jobber mye med mange nye sanger, og skal snart slippe noen nye låter.

«Stay tuned» avslutter de.