KUA inntar Trysil klare for tidenes fylkesfestival

Fredag 6. mars til søndag 8. mars samlet Kreative Unge Arrangører (KUA) i Trysil seg for å planlegge årets fylkesfestival.

Fredag 6. mars til søndag 8. mars samlet Kreative Unge Arrangører (KUA) i Trysil seg for å planlegge årets fylkesfestival.

Årets fylkesfestival går av stabelen helgen 24.-26. april og når fylkes viktigste ungdomsevent skal arrangeres må det planlegges grundig.

MEDIA: Det arbeides det med planlegging og organisering for media-gjengen. Kristian Hansen Hagen og Marielle Bertheau. Foto: Jørgen Mathiesen.

– Det er veldig mye jobb som må legges inn før alt er klart og vi kan velkomme ungdommen på festival. Personlig har jeg det travelt med media og jobber blant annet med foto, sosiale medier, UKM magasinet og KUA-t-skjorta, sier Marielle Bertheau.

Det som planlegges denne helgen er praktisk gjennomføring av forestilling, romfordeling på kulturhuset, og planlegging av lørdagsfesten. I tillegg bruker KUA anledningen til å lage KUA-presentasjonsvideoen som i år er inspirert av ville vesten. De har kledd seg ut i cowboykostymer og lekt seg i snøen ute (se forsidebilde). Dette er andre og siste samling KUA har før festivalen og gjengen gleder seg masse!

– Hva vil være spesielt med årets festival?

– Det som kommer til å gjøre årets festival spesiell er nok det kule temaet vi har valgt. I år kjører vi femtitallstema, noe som er perfekt for Trysil som har så mange spennende bygninger i akkurat den stilen. Ideen om temaet kom ganske kjapt da vi var på befaringsrunde på første KUA-helg. Det falt oss inn med én gang at Trysil er en bygd som bærer mange viktige minner om eldre tider. Vi har bøttevis av gode ideer som skal realiseres og vi føler at årets festival er i veldig gode hender, forteller Marielle entusiastisk.

Fotograf av forsidebilde: Åsmund Grini