UKM gikk digitalt!

I helgen gikk den første UKM digital festivalen av stabelen, og det med et historisk bra knippe workshop- og kursholdere. Ungdom i Innlandet har fått eksklusive og personlige møter med store stjerner som Matoma, Nicolay Ramm, Linnéa Myhre og Harm&Hegseth blant flere!

Festivalen ble åpnet torsdag av en av Norges absolutt råeste dansere – Mona Berntsen. Deltagerne fikk danse sammen med Mona og det fungerte overraskende bra gjennom skjermen. Vår egen Matoma fra Flisa fortsatte kvelden med personlige erfaringer, nyttige tips og triks om musikkproduksjon. AkaM1k3, som er Karpes egen konsertfotograf, avslutta kvelden med fotoworkshop hvor deltagerne fikk en oppgave, som skulle løses til en oppfølgingsworkshop på søndagen.

«Siden vi ikke kan møtes fysisk i år må vi sørge for å gi ungdommen noe, vi ville gi dem en digital festival med et stort program og stjernespekket lag, akkurat slik ungdom fortjener!» – Bjørn Jørgensen, UKM produsent Innlandet

Nicolay Ramm fikk æren av å åpne fredagsprogrammet med en teaterworkshop, ledet av Thomas Hildonen. Dette ble to morsomme og inspirerende timer hvor han tok oss med inn i Ramms verden. NO.4 fortsatte med både konsert og personlige betraktinger rundt dette med å skape seg en karriere for de musikkinteresserte. Fantastiske Ella Marie Hætta Isaksen, vokalist i ISAK var svært opptatt av å gi ungdommen personlige råd og dele av erfaringene sine som en ung og fremadstormende artist.

Gjennom hele helgen har våre arrangør-ungdommer gjenskapt noe av festivalstemningen på Discord, med konkurranser, kahoots og chatting med hverandre. Her kan man også stille spørsmål til alle workshopene og vinne UKM-premier.

«Etter ei intens, stjernespekka helg tror jeg samtlige artister og workshopholdere kan konkludere med at der er ikke kun talent som tar deg dit du vil, -det er hardt arbeid, hver dag! – og ikke være redd for å banke på dører evt. «knuse et vindu» for å komme seg innafor» – Helena Wik, produsent UKM Innlandet

Lørdagen startet med et brak med selveste Harm&Hegseth, som alltid lager god-stemning og sørger for trim av lattermusklene. De delte raust av alle sine programledererfaringer og møter med medieverden på godt og vondt. Linnéa Myhre tok oss med inn i sine bøkers verden, som har dagsaktuelle temaer og er både sårbare og ærlige. Vår egen Hedda Roterud Amundsen fra Moelv holdt årets kunstworkshop, hun jobber digitalt, både den kunstneriske prosessen og hvordan man teknisk kan gå frem for å lage kunstverk der ingen før har gjort det. Deltagerne her får en oppfølgingsworkshop fredag 30. april. Den ferske Spellemannsvinneren MUSTI snakket om låtskriving og hvordan hun lager tekstene sine. Dette ble en skikkelig fra ungdom til ungdom workshop og deltagerne fikk et personlig møte.

«Vi håper og tror denne helga har vært en vitamininnsprøyting som gjør at flere får lyst til å være med på UKM i tiden som kommer! Vi har flere spennende planer på gang ?»Helena og Bjørn, produsenter UKM Innlandet

Festivalens siste dag var dedikert til de som jobber bak og rundt scenen. AkaM1k3 startet opp med sin oppfølgingsdel på foto fra Karpes eget studio i Skien, før Henriette Larsen fortsatte med arrangørworkshop. Henriette har erfaring fra bl.a. Slottsfjell og Miniøya og delte av all sin erfaring på feltet. Joakim Fossum er fast lydtekniker for bl.a. Unge Ferrari, og har jobbet på det meste av store festivaler og scenene i Norge, og deltagerne fikk nyte godt av all kunnskapen hans. Digital festivalens aller siste kurs var med lysdesinger Kimarius Abrahamsen, som er lysdesigner for bl.a. Cezinando, og jobbet på det meste av store festivaler og scener i Norge. Etter dette kurset lover det godt for framtidens UKM forestillinger!

Norgescupen i Rocket League hadde sin fylkeskvalifisering under digitalfestivalen også!

8 lag fra Innlandet deltok og BergeBerget e-sportforening med Bidniss, Lustfull og Internett kom på 1. plass, godt etterfulgt av 2. plassen som gikk til UWU med Bjerkeengen, Maximum og Nexro. Gratulerer!

Vinneren går direkte til sluttspillet i Norcup og den tapende finalisten får en ny sjanse i en lucky loser-turnering mot de tapende finalistene i de andre fylkene.

Tusen takk til alle flotte workshopholdere og herlige ungdommer som deltok i helga! 🙂