Info til deltagere

Nå nærmer det seg UKM fylkesfestival 2023! Under følger program for festivalen og litt info til deg som deltager.

Nå nærmer det seg UKM fylkesfestival 2023!

Under følger program for festivalen og litt info til deg som deltager. Det står også hvilke personer som spiller på de ulike forestillingene, men rekkefølgen dere spiller i blir ikke klar før etter påske! Det ligger også en lenke til hvor familie, venner, bestemor og naboen kan kjøpe billetter.

Vi gleder oss til å se alle sammen!

Felles regel for alle deltagere  

Alle deltagere må delta hele helgen, fra innsjekk på fredag og til og med søndagens avslutningsshow. Arrangementet er rusfritt og alle deltagere og ledere skal overnatte i Vikingskipet på Hamar.  

Ved ytterligere spørsmål angående overnatting ta kontakt. 

GARDEROBELØSNING 

Det er gode og store garderobefasiliteter i Vikingskipet, med mulighet for noen egne, private garderober for de som trenger det. 

TRANSPORT 

Dersom dere bor utenfor Hamarregionen er det UKM-kontakten i kommunen din som har ansvar for å ordne felles transport til alle deltagere. Dette får du beskjed om fra kommunekontakten.  

Fylket står for transport til og fra Vikingskipet og Hamar kulturhus i løpet av helga. Det meste av opplegget foregår på kulturhuset, og det vil gå buss på morgenen og tilbake på kvelden. Resten av dagen er vi på kulturhuset. 

TIDSRAMME 

Frokost serveres mellom 08.00 og 09.00 i Vikingskipet, før avreise til kulturhuset. Der serveres lunsj og middag. Retur til vikingskipet blir ca. kl. 21.00, eller når siste forestilling/opplegg er ferdig i kulturhuset. Det blir servert nattmat fredag og lørdag.  

MAT 

Alle måltider blir dekket. Frokost og kvelds-/nattmat serveres i Vikingskipet, og lunsj og middag serveres i kulturhuset. Det finnes noen automater på Vikingskipet, men det anbefales å ordne med eventuell ekstra snacks selv som du tar med. Nærmeste butikk er ca. 15 minutter gåavstand. 

FRAVÆRSMELDING  

Dersom du trenger fraværsmelding for fredag 14 april, ta kontakt med din UKM-kommunekontakt. Hvem dette er finner du ved å gå inn på www.ukm.no og under Innlandet og din kommune.  

LEDERE 
Alle kommunene har med seg en eller flere voksne personer som er ledere (1 leder per 10 deltager). Lederne er deres nærmeste støttespillere denne helgen, de sover sammen med dere i Vikingskipet og har hovedansvar for å følge opp og ta vare på dere på best mulig måte.  

ARENAER 

Overnatting og frokost og nattmat vil foregå i Vikingskipet. Resten av dagen tilbringes i Hamar kulturhus, hvor forestillinger og workshops er satt opp samt lunsj og middag. Det vil gå buss mellom de to stedene morgen og kveld, men det vil ikke bli satt opp transport frem og tilbake i løpet av dagen. Ta derfor med alt du trenger i løpet av dagen når du forlater Vikingskipet om morgenen. 

TEKNISKE PRØVER/LYDPRØVER/GREENROOM 
Alle deltagere som skal opptre på scenen skal gå gjennom ei teknisk prøve/lydprøve for å bli kjent med scenen og rommet før forestillingen. Alle scenedeltagere på en forestilling skal ha et felles opplegg i greenroom under lydprøvene.  

TEKNISK UTSTYR 
Alle tekniske behov skal være kartlagt på forhånd, dette følger innslaget ditt slik du meldte det på UKM lokalt. Om det er noe du føler du skulle meldt fra om kan du gjøre det til produsenten så fort som mulig. Kontaktinformasjon på han finner du nederst i dette skrivet. Husk instrumenter, minnepenn, rekvisitter og liknende som du eventuelt er avhengig av i opptredenen din. 

ALLERGIER/SPESIELLE BEHOV 

HUSK å melde fra til din kommunekontakt snarest dersom du har allergier eller andre spesielle behov.  

Dette må meldes inn så raskt som mulig da dette må kommuniseres med de som skal lage maten til festivalen i god tid i forveien. 

KOSTNADER  

Å delta på fylkesfestivalen er gratis for alle deltagere. Alt som foregår i UKM-regi er gratis for dere. Dersom dere ønsker å kjøpe noe utenom måltidene, så trenger dere litt lommepenger.  

REISEFORSIKRING 
Det er viktig at alle deltagere har gyldig reiseforsikring. Dette er dere selv ansvarlig for å skaffe.   

ORDENSREGLER 

 • All bruk av rusmiddel er forbudt. Brudd på reglene fører til hjemsending på deltakeren sin egen regning. 
 • Hver deltaker må møte presis til arrangementet, lydprøver og workshops. 
 • Det skal være ro på overnattingssalen og i ganger mellom kl. 24.00 og 07.00.  
 • Det er forbudt å lade mobiltelefon om natten på grunn av stor brannfare.  
 • Deltagere og ledere er ansvarlige for at overnattingssalen er ryddig og holdes i orden. 
 • Deltagere og ledere har ansvar for egne verdisaker og eiendeler. Overnattingssalen blir ikke låst. Tap av verdisaker dekkes ikke av arrangør.  
 • Hver deltaker er ansvarlig for evt. skader som denne er ansvarlig for. Skader skal meldes inn med det samme. 
 • Minst en leder per 10 deltakere skal bo sammen med deltagerne på overnattingssalen. 

DOKUMENTASJON  

Vi dokumenterer det som skjer på UKM gjennom www.ukm.no og sosiale medier.  

Det er to grunner til at vi tar bilder og film: vi vil gi deg gode bilder og filmer du kan dele med venner og familie og vi vil vise andre hva UKM er. Vi tar blant annet stemningsbilder, scenebilder, backstagebilder og gjør intervjuer og lager små filmer som viser hva fylkesfestivalen er for noe. Vi legger ikke ut bilder, videoer som er pinlige eller setter deltagerne i et dårlig lys.  

Er du i etterkant misfornøyd over noe som er publisert kan du når som helst be oss om å slette ting. 

Vi vil ikke ha filmer og bilder på UKM.no som du er misfornøyd med, og sletter alt vi kan så fort som mulig. Send en e-post til slettmeg@ukm.no  (husk å sende med lenke til det du vil ha slettet – da kan vi hjelpe deg enda raskere).  

Har du reservert deg mot å bli tatt bilde/film av når du meldte deg på UKM, så respekterer vi selvfølgelig dette.  

WORKSHOPS 

Det leies inn profesjonelle workshopsholdere innenfor det uttrykket du deltar med. Disse workshopene er obligatoriske og foregår på lørdag formiddag. Dere følger workshop på samme uttrykket dere stiller med på UKM. (musikere deltar på musikkworkshop, kunstnere på kunstworkshop osv)  

Det finnes mange sjangere innenfor hvert uttrykk, vi greier dessverre ikke å dekke alle sjangere. Det er god læring og utvikling og bli kjent med andre sjangere enn sitt eget. Ofte blir man inspirert av å prøve seg på ting!  

Det er et flertall av musikere på fylkesfestivalen og vi er nødt til å ha flere workshops på musikk. Dere som deltar med musikk, skal sende inn ønsker til kommunekontakten deres. Vi kan ikke love at alle får førstevalget sitt dessverre, men vi fordeler etter beste evne.  

Mer informasjon om workshops og valg får dere etter hvert. 

PUBLIKUM TIL FORESTILLINGER 

Vi har et begrenset antall billetter til salgs per forestilling. Billettene koster kr. 100,- pluss billettavgift for voksne og gratis for ungdom til 21 år. Dersom du kjenner noen som har lyst til å se på sceneforestillingene er det veldig flott! Vi ønsker oss full sal og stormende jubelJ Vi oppfordrer familie/venner/besøkende til å kjøpe billetter på nett på forhånd. Dersom besøkende må bruke kontanter, så må de sørge for å ha nøyaktig beløp, da det ikke vil være mulighet for veksel. Mer billettinformasjon og program legges ut på www.ukm.no/innlandet senest 30. mars. 

PAKKELISTE 

 • Sovepose (ikke mulig å låne, så viktig å huske!) 
 • Liggeunderlag (og evt. pute) (ikke mulig å låne, så viktig å huske!) 
 • Telt hvis du har det! 
 • Toalettsaker og håndkle 
 • Ørepropper og sovemaske
 • Det dere evt. trenger for å opptre; rekvisitter, klær, minnepenn (med musikk) etc. 
 • Evt. medisiner dersom du bruker dette. 
 • Lommepenger (dersom du ønsker å kjøpe noe i kiosken) 
 • Drikkeflaske  
 • Klær etter vær og gode sko til å gå i (sjekk værmeldingen før du pakker)  

NB! Unngå å ta med mye verdisaker da dette oppbevares på eget ansvar. (Eventuelt tap dekkes ikke av arrangør) 

Kontaktinfo: 

Ta kontakt med Helena Wik (helena.wik@innlandetfylke.no, tlf.: 938 97 796) eller Gaute Schrøder (gausch@innlandetfylke.no, tlf.: 456 67 735) hvis dere har andre spørsmål. 

Program for festivalen finner dere her: