MØT VÅRE WORKSHOPHOLDERE

Presentasjon av alle workshopholderne under festivalen!

Workshop «Samspill»

Olav Slagsvold

Født 27.12 1983 i Romedal i Stange kommune.

Oppvokst med korps og storbandmusikk og ble tidlig interessert i litt friere former for musikk, som jazz, folkemusikk, blues og rock.

Vein gikk fra gardemusikken til Trondheim og musikkstudier på Jazzlinja der. Etterhvert ble også interessen for ensemble-ledelse, komponering og instruksjon stor, og musikken er i dag mitt daglige levebrød her i Hamar. I løpet av et år har jeg jobber med band og artister over hele Norge, lager egen musikk, driver jazzklubb, dirigerer storband og har instrumental-elever. Det gir meg stor glede å delta i musikalske samarbeid uansett sjangere, og gjerne i settinger der man kan jobbe litt kreativt og bidra improvisatorisk.


Workshop «Dans»

Marie Olsen-Bye, er 24 år, og kommer fra Dombås.

Har alltid hatt stor interesse og glede av å holde på med dans, og tok i 2018/2019 danseutdanning i urbane dansestiler på «Flow Dance Academy» i Oslo og Paris. De siste årene har hun hatt base i Trondheim, og jobber aktivt som danselærer og koreograf ved siden av studier, blant annet på RAW Dance Studio, hos Lesja-Dovre Danseteam, i Lom og Skjåk Kulturskole, samt tatt på seg diverse oppdrag og workshops. I tillegg er hun prosjektleder og organisator for dansecampen «LDD Summer Dance Camp» på Dombås. 

Hovedstilen er Hip Hop, noe hun underviser i for barn, ungdom og voksne, fra nybegynner til øvet nivå. Klassene kjennetegnes av et høyt tempo og mye energi. Hun har også erfaring innen opptredener, show, konkurranse og battles. 

Workshop dans 2

Hannah er trener for konkurransedanserne til Dansehuset Lillehammer. Hun er tidligere konkurransedanser på elitenivå innenfor freestyle, slow, disco og Preforming Arts. Hun er norgesmester, europamester og verdensmester i disco dans.

Hun er også tidligere jobbet som trener for Danseklubben Studio 1 og hatt gruppetimer på Spenst Arena.

Utdanning:

Idrettslinja med toppidrett på Lørenskog vgs

Fullført førstegangstjeneste

Pågående idrettsvitenskap med fordypning i helse og treningsfysiologi på HINN.

Trener 1 i Freestyle Discojazz og slow

Aktivitetslederkurs for barnedans

Workshop «Kunst/Redesign»

Vilde kommer fra Oslo. Hun er utdannet kunst fotograf, grafisk designer og illustratør. I ca 5 år har hun jobbet på tekstiltrykkeriet 10/10 hvor hun har jobbet med silketrykk.

De siste årene har hun begynt å sy og det hele startet med redesign av klær. Nå ønsker hun å inspirere andre til å gjøre det samme. Små ting kan gjøre store forandringer, og man trenger ikke masse utstyr for å få et nytt plagg.

Hun gleder seg til å treffe dere i Otta på redesign workshop hvor dere sammen skal lære å gjøre om på gamle klær. 

Workshop kunst

Lasering, maskering og selvportrett med akrylmaling

I løpet av denne kunst-workshopen skal du male et selvportrett eller et portrett av noen andre.

Vi skal jobbe med flere lag med maling hvor vi først maler en bakgrunn, så teiper vi på teip på de områdene vi vil bevare, før neste lag med maling legges på og gjentar. Resultatet blir et uttrykksfullt og spennende bilde og dere får det med dere hjem!

Ta med klær som tåler maling, pennalet ditt, tegneboken din og pensler om du har.

Jeg heter Sigrid Blekastad og jeg er kunsthåndverker som jobber med glassmaleri og utsmykninger i glass. Noe av det beste med jobben min er å starte en ny tegning eller skisse. OG å jobbe i mange lag, maling oppå maling. Det er nettopp dette jeg har lyst til å vise dere på UKM og håper dere har lyst til å prøve!

Jeg har undervist på kulturskolen i Vågå i mange år og har holdt mange workshops for alle aldre og synes det er veldig artig å være med når deltagerne oppdager nye teknikker og uttrykk!

Vi sees !

Workshop band 1: Magnus Olav Tveiten

Magnus Olav Tveiten er leadgitarist i metalbandet Blodsmak. Tidligere har han og spilt med band som Funeral og In Vain. Magnus har mastergrad i gitar, rytmisk linje, på musikkonservatoriet i Kristiansand. Han har i tillegg grunnfag i musikk fra Kristiansand og har studert to år på NISS i Oslo. På Niss har Magnus gjennomført masterclasses for gitaristene. I 2010, 2011 og 2012 var han demogitarist for Aristdes gitarer på NAMM show og Frankfurt Musik Messe. Nå jobber Magnus Olav på kulturskolen i Jessheim der han i tillegg til gitarundervivning driver med mye arrangering av musikk til blant annet den årlige musikalen kulturskolen setter opp.

Workshop band 2: Geir Johansen

Geir Johansen er en trommis og trommelærer fra Hurum. Han underviser til daglig i Asker Kulturskole, spiller i bandet Fountain Grove og jobber som frilansmusiker og -pedagog. Geir har mastergrad i klassisk slagverk fra Norges Musikkhøgskole og har også spilt i flere av Norges profesjonelle symfoniorkestere og militærkorps. Han har en bred bakgrunn, fra klassisk til jazz til metal. Geir har en artistavtale med Istanbul Mehmet cymbaler og Vater trommestikker.

Filmworkshop: Ellen Lande

Ellen Lande er en filmregissør som i en årrekke har laget spennende, personlige og stilsikre kortfilmer med en rød tråd av feminisme i seg. Filmene hennes er vist, og har fått priser, på festivaler både i Norge og resten av verden. Likevel er de en godt bevart hemmelighet for de fleste av oss.

Vokalworkshop: Ragnhild Bøhn Sørby

Ragnhild Bøhn Sørby har master grad i utøvende sang og sangpedagogikk fra Griffith University, Queensland Conservatorium i Brisbane, Australia. Reisen startet på Viken Folkehøyskole, med sang som hovedinstrument. Deretter bar veien videre til Høgskolen i Staffeldsgate. En venninne fra folkehøyskolen hadde reist ned til Australia i denne tiden, og anbefalte Ragnhild å komme ned. Ta noen år på konservatoriet der, og oppleve Dr. Irene Bartlett som sangpedagog. Ett år der ble til 5 år. Sangundervisningen der var en helt annen, enn det hun hadde opplevd i Norge. Anatomi, fysiologi og forskningsbasert tyngde i undervisningen var veldig interessant, da Ragnhild stadig hadde slitt med stemmeproblemer tidligere. Da hun gikk på «Staffelds» opplevde Ragnhild stadig stemmeproblemer. Det ble problemer etter å kun synge/øve noen runder, og stemmen var borte. Det første som skjedde da hun fikk sangundervisning i Australia var å bli «brutt ned» teknikkmessig, og deretter bygd opp igjen. Hun opplevde etterhvert en frihet i forhold til stemmen med disse nye teknikkene, som hun aldri trodde var mulig. Da Bachelor var ferdig, visste hun at dette må hun lære enda mer av, og fortsatte 2 år til med master. Etter at hun kom hjem til Norge ville Ragnhild undervise sang der fokuset på «twang» , «Belt» og sunn stemmebruk var i fokus. Ragnhild var ferdig utdannet med mastergrad i 2010. Etter det har hun blant annet hatt masterclass for alle vokallærere i Oslo Kulturskole, sunget på diverse eventer og sendt inn bidrag til MGP. Ragnhild sin mentor/lærer fra tiden i Australia, Dr. Irene Bartlett, var sangpedagog for Austin Butler («Elvis» i filmen Elvis fra 2022). Nå jobber Ragnhild som musikkterapeut og som sangpedagog for musikalelevene i Ullensaker kulturskole.

Workshop teater

Thomas Hildonen er utdannet skuespiller ved NISS i Oslo, og har jobbet i en årrekke som frilansskuespiller og musiker. Han har lang erfaring med å holde workshops både for voksne, ungdommer og barn, og har vært engasjert av UKM i mange kommuner opp gjennom årene. Til vanlig jobber han nå som ungdomsskolelærer på Toten, og er hver sommer en av hovedaktørene i «Raufossrevyen» der humor og fjaseri naturligvis er av hovedingrediensene. I workshopen til Thomas blir det mye improlek og grensesprenging i del 1, og i del 2 skal deltakerne jobbe frem sin egen monolog eller dialog som vi jobber med på gulvet.   

Workshop konferansier

Erlend Arnesen er utdannet låtskriver fra Leeds og journalist fra Volda. Erlend har bred erfaring fra radio, med morgensendinger på P1 Innlandet og ledet i 2023 P3 Sommer. Han gjorde seg også bemerket med podkasten «Menn om mensen», og driver for tiden SoMe-showet «Detta lurer jeg på» som han har gjestet både NRK P3, Mp3 og God morgen Norge med. 

Erlend gjør oppdrag som konferansier, og kan vise til svært gode referanser fra tidligere oppdrag. Har vært konferansier flere ganger for mange, mange hundre mennesker 😄😄