UKM19

Årets UKM foregikk inne i den nye kultursalen på Løkken verk.

Vi fikk se hele 11 innslag på scenen i dag, og alle hadde noe spesielt ved seg. Utrolig bra utførelse av alle de som var der, og vi er ivrig på å se mer av alle de!

De første som var ute på scenen var Hodebry. De er en gruppe på 4 gutter som spiller noe som er kalt «Folkrock». Det er folkemusikk og rock satt sammen i en sang. De ble inspirert av bandet Gåte etter å ha vært på konsert. De spilte 2 sanger, den første var jo selvfølgelig en gåtelåt og den andre sangen som ble spilt var fra det svenske bandet Hoven Droven. Publikum virket veldig interessert i de musikale kunstene de viste oss! Etter en utrolig framføring av de, gikk vi videre med showet.

De neste som framførte var Meldal Turn Konkuransetropp. De viste en film om hva de gjør som en turngruppe og hva de kan gjøre. Turngruppen er en gjeng på 8 jenter og en leder. Uansett om de ikke har bra nok utstyr eller en hall til å trene i drar de fortsatt landet rundt for å konkurrere! De konkurrerer også nasjonalt. Tror disse jentene er et godt bevis på at man ikke trenger det beste av utstyr for å bli skikkelig god. Publikum virket utrolig oppslukt i hva de hadde å vise!

Happy dancers var 3. mann på scenen for å gi oss et show. De er 2 jenter som liker å danse. Begge går på dansing via kulturskolen i Meldal og trives med det. De danset til sangen milkshake og fikk publikum i god stemning. Du kunne se at dette var noe de trivdes med via de store smilene de hadde imens de danset for oss!

Karen Sofie Stene har vært med på UKM en del ganger og hun skuffer aldri med hva hun deltar med. Denne gangen deltok hun med Sangen Demons av Imagine Dragons og spilte piano selv. Jeg tror nok mange av de i publikum fikk gåsehud av å høre på den fantastiske stemmen hun har. Pianojobben var utrolig bra også, denne jenta vet hva hun gjør.

Gruppen Knoll og Tott består av 2 jenter som elsker sang, de synger å fritiden sammen og i dag tok de med dette på scenen. de sang sangen Bellyache av Billie Eilish og du hørte at de har sunget en del sammen! Stemmene deres gikk perfekte sammen under opptreden.

Hestevideoen av Tonje og Ann Eli ga oss noe å tenke på. De viste oss hvordan det er å drive en sport som dette og at det er ikke bare å sitte på ryggen til en hest! Man trenger faktisk litt skills for å drive med akkurat dette. Flott video og et viktig budskap for de som tror at det å drive med hest ikke er sport.

Kemka Dancers er en gruppe på 3 jenter som danser 1 gang i uken via Kulturskolen i meldal. De har brukt timene de har hatt 1 gang i uken på å lære inn dansen de viste fram for oss i dag. Det var moderne dans vi fikk se og det var veldig kult å se på!

Meldal kulturskoles storband er faktisk det første stor bandet vi har hatt på UKM i meldal. Kulturskolen setter alltid sammen et et eller flere storband, men i år ville de vise seg fram på UKM. De er 10 stykker i bandet og klarte å levere fantastisk musikk for oss.

Rewind er en gruppe fra musikklinjen på Follo og en vikartrommis som ble satt sammen for å delta på UKM. De er en glad gjeng som spiller klassisk musikk med en moderne vri og de bestemte seg for å spille «Norge rundt» eller Is-bil sangen som den er mest kjent som. Den moderne vrien passet perfekt til denne «Låta» og jeg tror de sjokkerte publikumet de hadde.

Emily Foss Morgan er en livlig jente med utrolige danseferdigheter som hun viste oss nå i dag! Hun elsker og danse og det vises når hun var ute på scenen for oss i dag. Hun forteller at igjennom dansen hun fremførte i dag er for å vise at man skal ha troen på seg selv, igjennom alt! Hun har gjort alt selv ved dansen, hun brenner skikkelig for dette!

Mathias Gården deltok med en film hvor han viste hvordan det har vært for han å være kreftsyk og at du bør leve livet her og nå for du vet aldri hav morgendagen bringer! det er en Utrolig sterk historie å dele med oss. Jeg tror denne filmen virkelig vekket noe i publikum om å leve imens du kan.

Kunsten i år var også utrolig bra!

«Trivelig ja» er en kunst gruppe på 2 jenter som vil formidle trivsel via tegnekunst. De deltok med et par tegninger som ble hengt opp under UKM. Det var veldig fine tegninger vi fikk se!

 

Abbi (Ann-Margit Storslett) deltok med et maleri hvor hun har fulkt en tutorial av den kjente maleren Bob Ross. hun hadde en egen vri på det, men det så utrolig br ut uansett!

 

Kakebaking/konditori

Emma Knudsen huseby deltok med Kake kunst, hvor hun hadde bakt kaker og muffins for å stille ut. Det så utrolig godt å hvis du var heldig fikk du en smake bit av det hun hadde laget.

Martin Stene Vebenstad detok med et maleri som han har malet selv. Maleriet heter så mye som Martin på saxofon pai. kjempe fint maleri og kreativt!

Ole kristian Bjørnerud Børset deltok med et bilde han har tatt av sin katt Pippi so han har kalt for Gatens dronning. han har vært kjempe flink med kameraet på dette bildet og han hadde en utrolig model med seg.

The Shrinkers er en kunst gruppe på 2 jenter som har samarbeidet om å lage små stoler av korker. alt det hun har brukt til å lage disse stolene er resirkulert, altså de har brukt det de har funent i huset sitt og laget disse stolene. Kjeme fint at de har tenkt på miljøet når de har laget disse mini stolene.

I det hele så har UKM vært en fantastisk opplevelse for både små og store, og vi håper på flere slike år!