For ungdom av ungdom – Mine tanker om UKM

UKM er laget for og av ungdom, og er laget for alle sammen i hele landet.

UKM (Ung kultur Møtes)
Alle som melder seg på UKM viser fram hva de kan av for eksempel musikk, teater, dans, film og visuelle uttrykk som bilde og skulptur. De kan også delta bak scenen, i UKMmedia eller som arrangør.
Her i UKM jobber vi alle sammen for å gjøre det beste for unge.
Vi ungdom gjør alt sammen og vi er en gjeng der alle står på får å få det beste for alle sammen både for deltagere og de som arbeider bak scenen.

UKM er ikke ment som en konkurranse, men personer eller grupper kan likevel gå videre i et system på tre nivåer. Juryen skal i denne sammenhengen se etter originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet. Det er et mål å få fram bredden i de unges kulturuttrykk, og ikke nødvendigvis det som er mest populært.

Fra mitt perspektiv
UKM i mine øyner er en plass der unge mennesker kan møtes og vise den ekte seg i og framføre en dans som viser din personlighet eller lager din egen dans som viser hvordan du føler deg eller lager egen sang om dine følelser eller bare synger en sang som passer til deg.

Du møter alltid på noen hyggelige mennesker når du er med på UKM.
Her i UKM så er det så mye som skjer både bak scenen og på scenen vi alle er nervøse til og med UKM media/ Nettredaksjon kan være nervøse får å bare stå med et kamera og ta bilder, videoer. Vi alle i UKM har noe å gjøre og de som står bak hele UKM er ungdommer.
«Av ungdommer for ungdommer».

UKM er også en plass hvor du kan reise til nye plasser hvor du ikke har vært før for eksempel, men det er ikke alle som får reise til en ny plass hele tiden men alle har en sjanse for å få den fine sjansen til å gå videre, du slipper å lage den perfekte dansen, sangen, skulpturen eller filmen, du må bare være kreativ, vær deg selv, gjør det meste ut av det.
UKM foregår hvert år og du har alltid en sjanse til å gå videre. Går du ikke videre kan du alltid prøve igjen neste år.

Jeg er ganske så glad får at jeg får være med i UKM. Jeg føler at etter at jeg har blitt med i UKM så har jeg blitt mer positiv, jeg snakker mer med andre, jeg sier hva jeg mener til andre og jeg har møtt mange fine mennesker her i UKM. Så jeg personlig synes UKM er en veldig fin plass for andre mennesker for å få vise seg fram til verden og møte og få nye venner.


Hva er UKM media?

UKM Media også kjent som Nettredaksjon.

UKM Media produserer medieinnhold til UKM.no, og UKM sin Facebook sider, i tillegg til å utvikle alt av UKM Norges nettsystemer. Gjennom UKM Media får ungdom innblikk i en moderne mediehverdag og erfaring i et bredt spekter av fagfelt. UKM media er innen journalistikk, videoproduksjon, fotografering, flerkameraproduksjon, tv-studio, pressehåndtering og markedsføring.

 

Hvordan blir jeg UKM Media? Og trenger jeg noen spesielle ferdigheter?
Får å bli UKM media må du bare melde deg på som UKMmedia så er du ferdig. Du melder deg på på UKM.no. Nei du trenger ingen spesielle ferdigheter for å bli med i UKMmedia. Det eneste du trenger er å være deg selv!

Hva er en UKM-arrangør?
UKM-arrangør/unge arrangører.

Unge arrangører er et nasjonalt prosjekt i regi av UKM Norge, de unge arrangørene skal gjennom involvering i planleggingsprosess og gjennomføring for å sikre ungdomsmedvirkning i mønstringene på alle plan.

Hvordan blir jeg en UKM Arrangør? Og trenger jeg noen spesielle ferdigheter?
Får å bli UKMarrangør må du melde deg på som UKMarrangør på UKM.no
Å nei, du trenger ingen spesielle ferdigheter for å melde deg på eller komme inn som ung arrangør.

Hva gjør egentlig ambassadørene?
Ambassadørene snakker varmt om UKM og oppfordrer venner, kjente og ukjente til å melde seg på. Ved å fortelle om sine egne UKM-opplevelser i nærmiljøet, på sosiale medier eller ved å delta aktivt i PR-arbeidet håper ambassadørene at flere skal oppleve UKM. Ambassadørene er oftest de som sitter i ungdomsrådet, de som arrangerer og skaper UKM. De fikser workshops og interesser rundt arrangementet. De skaffer sponsorer og penger til å holde på med UKM og bestemmer stipend og jury

 

Hvordan blir jeg en Ambassadør? Trenger jeg noen Spesielle Ferdigheter?
UKM-ambassadør og UKM-Ressurs er det samme, men UKM holder på å gå bort fra ambassadør-navnet og over til ressurs. Det er UKMkontaktene (Marit Bjerkås, Lene Kvålsvoll Møkkelgård og Helge Rolstadås) som registrerer hvem som er det, men de som ønsker å bli det kan kontakte oss og melde sin interesse. I Meldal er alle i ungdomsrådet UKM-ressurs med ansvaret som hører til.

 

-Hajdar Fridtjofsen