UKM fylkesfestivalen digitalt 2020

Hei alle sammen.

Hei alle sammen.

I ettertid av den avlyste fylkesfestivalen i Sauda, grunnet Corona-situasjonen, har vi vært på utkikk etter en god løsning for å få vist deltagernes innslag digitalt.

Vi har nå vært i dialog med Sandnes som har kommet med et kjempegodt tilbud/forslag om å utnytte utstyr og digitale scene i L54, til å produsere et program til «Live med UKM» Rogaland.

Dette vil gi deltagerne som skulle vært med i Sauda mulighet til å få vist sine innslag i en ferdig produsert sending i løpet av høsten 2020 (sannsynligvis i slutten av oktober), og vil være en finfin start på UKM året 2021.

I L54 er det rigget en digital LAB som allerede lager ukentlige sendinger. Laben inneholder både virtuelt studio, digital scene og redigeringsstudio.

Scene og studio er også lysrigget og har nødvendig lydutstyr for både studiosamtaler og konserter.

Her er det med andre ord klart for å presentere alle typer uttrykk og innslag. Inkludert intervjuer og presentasjon av kunst og kunstdeltakere.

Vi tenker at vi begynner med å filme de deltakere som skulle representere Sandnes på fylkes UKM.

Deretter vil vi invitere andre kommuner til å komme til studio for innspilling. Gjerne i form av et enkelt skjema på nett der deltakere selv, eller koordinert av kommunekontakt, kan booke seg inn.

Dette vil skje i september. Planen er å ha sendingen klar før påmeldingsfristen for neste års UKM.

Informasjon og påmeldingsskjema kommer etter hvert, også direkte til utøverne, men fint om dere allerede nå sprer denne informasjonen til deres deltagere.

Vi er nå ferdige med fotografere alle kunstinnslagene som er sendt til Sauda, og de vil bli sendt tilbake i løpet av neste uke.

Utgifter knyttet til reiser for deltagere med lang vei vil bli dekket av UKM-Rogaland.