UKM Buskerud-camp i Lier 8.-10. oktober 2021 – AVLYST

Vi gleder oss stort til å kunne samle dere UKM’ere igjen i høstferien!

Grunnet lav påmelding må vi dessverre avlyse UKM-campen på Lier. Vi beklager dette, og håper at vi får arrangert noe tilsvarende til våren en gang. Under kan dere lese litt mer om campen:

Hip hop-dans, bandworkshop, teatersport, redesign, esport, media, unge arrangører og tegneserieskaping! Det blir tre dager med fantastiske workshops, masse sosialt og opplevelser for livet! 🙂 Les mer om workshopene nederst på denne siden.

UKM-campen i Lier har kun plass til 90 deltakere totalt, så det er først til mølla som gjelder – helt til workshopene er fylt opp. Det vil si at du ikke er garantert plass før du får bekreftelse fra oss. Deltakere fra hele Buskerud kan melde seg på, men kommunene sør i Buskerud prioriteres på denne campen (Drammen, Lier, Modum, Øvre Eiker, Kongsberg, Rollag, Flesberg, Sigdal, Krødsherad, Ringerike og Jevnaker). Overnatting blir frivillig, men de som ikke velger overnatting må skysses frem og tilbake av foresatte eller andre hver morgen og kveld. Anbefalt alder for deltakelse er 14-20 år. Det blir også UKM-camp på Ål 4.-6. oktober primært for kommunene nord i Buskerud. Dere kan lese mer om den campen HER.

Dere kan søke på flere workshops, men vi vil gjerne at dere setter opp en prioritering i søknadsskjemaet. Hver deltaker følger samme workshop alle dagene. Det er lagt opp til fire workshop-økter, samt en visning siste dag for de som har lyst til å vise frem noe. Det vil selvfølgelig bli masse sosialt og gøy som vanlig! Tidsplanen ser sånn cirka slik ut (det vil komme noen endringer):

Fredag 8. oktober:
11:30 – Oppmøte og registrering
12:30 – Lunsj og sosialt
15:00 – Møte workshopholderne
16:00 – Middag
17:00 – Workshop
19:00 – Sosialt
20:00 – Pizza
21:00 – De som overnatter går til overnattingssted, resten drar hjem
De som vil henge litt lenger kan gjøre det 🙂

Lørdag 9. oktober:
09:00 – Frokost for de som overnatter
10:00 – Workshop
12:30 – Lunsj og sosialt
15:00 – Workshop
17:30 – Middag og sosialt
20:30 – Kveldsmat
21:00 – De som overnatter går til overnattingssted, resten drar hjem
De som vil henge litt lenger kan gjøre det 🙂

Søndag 10. oktober:
08:30 – Frokost for de som overnatter
10:00 – Workshop
12:30 – Lunsj
13:30 – Forberedelse til visning
15:00 – Visning for de som vil vise frem noe
17:00 – Reisemat og vel hjem 🙂

SMITTEVERN:
Vi følger nasjonale og lokale retningslinjer og legger til rette for at det skal være trygt å delta på UKM-camp. Alle deltakere får informasjon i god tid pr epost. Det vil bli et informasjonsmøte på web i forkant for foresatte og deltakere for de som ønsker det.

WORKSHOPS:
Under kan dere lese mer om de ulike workshopene. Hver deltaker følger samme workshop alle dagene.

Trykk HER for å komme til påmeldingsskjema!


Nina Eckbo

Dans – Hip Hop

Nina-Martine Eckbo har siden 2015 jobbet som profesjonell utøvende danser, koreograf og pedagog på fulltid for bl.a. Admiral P, Onkel P, Isac Elliot, Adelen, Rådhuset, Stjernekamp, The Show Must Go On med Åge Sten Nilsen, Norway cup og VG-lista for å nevne noen.

Hun har 1-årig utdanning fra Circle Dance Academy hvor hun fordypet seg i hip hop og dens historie, og 3 årig utdannelse fra Bårdar hvor jazz, moderne og ballett var mer i fokus.
Siden 2009 har hun undervist i hip hop til barn og unge i ulike dansestudioer som Bårdar, Attic, Norsk ballettinstitutt, Schous kulturskole m.fl.

Hun sier selv: «I min workshop vil jeg at hver og en skal føle at de har blitt sett og at alle har noe å jobbe med videre. Det er min jobb som lærer å gi riktig kunnskap om det man underviser i og konstruktiv kritikk, men mest av alt motivasjon. Det viktigste er at man har det gøy!»

Kurset har 20 plasser.


Heljar Berge

Teatersport

Deltagerne/aktørene skal få bli kjent med hva improvisasjon og teatersport er, hvilke teknikker som benyttes, og hvordan man skaper elleville og gøyale situasjoner ut av ingenting! De som blir med på disse workshopene behøver ikke å ha vært med på noe lignende fra før – vi tar alt fra begynnelsen for alle som er med. Bli kjent med deg sjøl og andre gjennom herlig lek og utfordringer – teatersport er veien å gå!

Heljar Berge er fra Kodal i Vestfold. Han jobber som frilans skuespiller, produsent, instruktør og tekstforfatter. Heljar har jobbet mye med impro- og teatersport, og vært kursinstruktør og spilleleder for organisasjonen Frilynt Norge, som har avholdt «junior-NM» i Teatersport seneste årene.

Han blir ofte benyttet som instruktør hos ulike revy- og teatergrupper på hele østlandsområdet, og noen drar kanskje kjensel på skraphandleren «Hubert» i Gråtass, eller «Ove Rocketroll» fra Svartnissen i Vestfold. 

Kurset har 15 plasser.


E-sport

Gaming/esport

Vil du lære deg å arrangere en esportsturnering? I samarbeid med KRED vil du gjennom denne workshopen få et innblikk i hvordan en esportsturnering fungerer fra innsiden, fra promotering og kommunikasjon med spillere til selve gjennomføringen og stream. Vi skal sammen sette opp en turnering og et enkelt green screen-studio som vi vil lage en sending fra. Her er det muligheter til å prøve seg både foran og bak kameraet, eller i selve produksjonen. Her vil det være rom for å prøve og feile. Veilederne har bakgrunn fra profesjonell Rocket League, Norcup og fra mediebransjen.

Gamingrommet blir åpent også utenfor workshoptidene, så her blir det tid til masse gaming og moro!

Kurset ledes av Ole Martin Pedersen Gjestad og flere andre fra Ungdommens kulturhus i Sarpsborg som er ressurssenter for E-sport i Viken.

Kurset har 10 plasser.


Mia Jacobsen Aasgård

Unge Arrangører

Har du lyst til å skape noe? Unge Arrangører kan da være noe for akkurat DEG! De Unge Arrangørene driver med alt fra å skape eventer fra bunn av, scenearbeid og tekniske oppgaver, utvikle idéer som senere blir gjennomført og ikke minst så er de med på å lage en utrolig sosial arena. Har du lyst til å planlegge og arrangere aktiviteter, utfordre deg selv eller bare lyst til å bidra med noe rundt campen? Meld deg på!

Mia Jacobsen Aasgaard er 21 år og kommer fra Røyken. Hun har drevet med UKM i 7 år og har drevet med ulike oppgaver bak kulissene. Gjennom disse årene har hun vært Ung Arrangør, Veteran Arrangør, Festivalutvikler og hatt ulike oppdrag for UKM lokalt, regionalt og nasjonalt. Dette har gitt henne utrolig mange erfaringer og nye venner og kompetanse på å arrangere ting for og med andre ungdommer. Disse egenskapene har blitt utviklet grunnet alt det lærerike, morsomme og utfordrende de Unge Arrangørene møter på. 

Kurset har 8 plasser.


Katarina Grønmyr

Redesign

Vi lever i en tid der verdier og drømmer endres svært fort, og vi har behov for å uttrykke disse endringene gjennom hvordan vi kler oss. T-skjorten var lenge verdens mest effektive markedsføringskanal. Dessuten har utviklingen ført til at folk flest etterhvert ikke har kunnskap nok til å lage sine egne klær lenger. Redesign handler om å ta i bruk de ressursene som er tilgjengelige, og å lære å skape sitt eget utrykk.

Workshopene skal handle om deltakernes tanker og meninger og vi skal bruke tape, symaskin, saks og strykejern på jeans, hettegensere og andre kule klær.

Miljøkostnaden ved produksjon av materialer og varer, særlig tekstiler, har blitt godt dokumentert de siste årene. Skap, loppemarkeder og butikker er fulle, og den norske tekstil og motebransjen oppfordrer til å bruke plaggene dobbelt så lenge.

Katarina Grønmyr har over 20 års erfaring med redesign i bærekraftig perspektiv og som kreativ uttrykksform. «Det er rett og slett stadig det kuleste jeg vet! Da tenker jeg både på tilfredsstillelsen ved å skape noe av «ingenting», og å utnytte materialer som jeg er knyttet til, men som ikke lenger er i bruk. Dessuten er det godt for miljø og lommebok».

Kurset har 8 plasser.


Sigbjørn Lilleeng

Tegneserieskaping

Denne workshopen tar for seg de grunnleggende elementene i tegneserieskaping. Deltakerne får innføring i å skape en figur og et konsept, samt utvikling av idé og historie. Når dette er på plass går vi videre til å skape en tegneserie på 1-2 sider, fra skissemanus til ferdig original. Her vil det bli fokus på lesbarhet og komposisjon av siden, overgang fra rute til rute, og hvordan man best kan fortelle historien med plassen man har til rådighet.

Sigbjørn Lilleeng kommer fra Ringerike, og har jobbet som tegneserieskaper i mange år. De siste seriene han har gitt ut er Nagel og Inntrenger.

Kurset har 10 plasser.


Christian Bjørøen Hvatum

Media

Vil du lære mer om hvordan du lager gode reportasjer til sosiale media, kule intervjuer, tar bra bilder, lager morsomme filminnslag med mer? Da er dette workshopen for deg! Mediagjengen skal publisere innhold fra campen på SoMe og også lage en festivalfilm av hele UKM campen som skal vises på søndags ettermiddag, så her blir det høyt tempo og masse moro!

Christian Bjørøen Hvatum jobber til vanlig som innholdsprodusent og mediegrafiker i Drammen kommune, men han også UKM-veteran og har jobbet på fylkesfestivalen som mentor for UKM media.

Kurset har 6 plasser.


Bandworkshop

Kjetil Hallaråker og Kjetil Lynnæs holder bandworkshop på det fantastiske ungdomshuset V2. Ønsker du å lære av profesjonelle utøvere hvordan det er å spille i band, og hvordan man lager låter? Da er dette workshopen for deg! Banda kommer også til å lære å rigge til konsert selv og ha lydprøve. Workshopen kommer til å inkludere kurs i musikkteori som grunnlag for å komponere selv, i tillegg til oppfølging for opptil tre band. De påmeldte har mulighet til å låne instrumenter på huset. Du melder deg på som enkeltmusiker med instrument i søknadsskjemat, og så fordeler Kjetil og Kjetil dere på to til tre band. På søndagen blir det mulighet for å opptre for hele UKM-campen!

Kurset har inntil 12 plasser.


Trykk HER for å komme til påmeldingsskjema!