UKM Buskerud-camp på Ål 4.-6. oktober 2021

Vi gleder oss stort til å kunne samle dere UKM’ere igjen i høstferien!

Dans, redesign og unge arrangører! Det blir tre dager med fantastiske workshops, masse sosialt og opplevelser for livet! 🙂 Les mer om workshopene nederst på denne siden.

Trykk HER for å komme til påmeldingsskjema! Søknadsfrist søndag 1. oktober.

Deltakere fra hele Buskerud kan melde seg på, men kommunene nord i Buskerud prioriteres på denne campen (Hemsedal, Ål, Gol, Hol, Nesbyen, Sigdal, Krødsherad og Nore og Uvdal). Det blir ikke overnatting, så deltakere må skysses frem og tilbake av foresatte eller andre hver morgen og kveld. Anbefalt alder for deltakelse er 14-20 år.

Hver deltaker følger samme workshop alle dagene. Det er lagt opp til fire-fem workshop-økter, samt en visning siste dag for de som har lyst til å vise frem noe. Det vil selvfølgelig bli masse sosialt og gøy som vanlig! Tidsplanen ser sånn cirka slik ut (det vil komme noen endringer):

Mandag 4. oktober:
12:00 – Oppmøte for deltakere
13:00 – Lunsj og sosialt
14:00 – Møte workshopholderne, oppstart workshop
16:00 – Middag
17:00 – Workshop
19:00 – Sosialt
20:00 – Pizza
21:00 – Ferdig for kvelden

Tirsdag 5. oktober:
10:00 – Workshop
12:30 – Lunsj og sosialt
14:00 – Workshop
16:30 – Middag og sosialt
19:00 – Ferdig for kvelden

Onsdag 6. oktober: 
10:00 – Workshop
12:30 – Lunsj
13:30 – Workshop/evt. forberedelse til utstilling/visning
15:00 – Dansevisning/utstilling av redesign for de som vil vise frem noe
16:00 – Håndmat og vel hjem

SMITTEVERN:
Vi følger nasjonale og lokale retningslinjer og legger til rette for at det skal være trygt å delta på UKM-camp. Alle deltakere får informasjon i god tid pr epost.

WORKSHOPS:
Under kan dere lese mer om de ulike workshopene. Hver deltaker følger samme workshop alle dagene.

Trykk HER for å komme til påmeldingsskjema!


Malin Isaksen

DANS

Workshopen passer for deg som har erfaring i dans fra før, på et litt øvet til øvet nivå. Klassene består av oppvarming og tekniske øvelser ut ifra stilen det jobbes med, før innstudering og arbeid med koreografi. I løpet av 3 dager vil du lære to ulike kombinasjoner, en i musikalsjangeren med fokus på uttrykk, danseglede og teknisk artikulasjon, og en i samtidsdans-sjangeren med fokus på kreativitet og samarbeid, her vil du også få være med på å utvikle noe av materialet selv. Siste dag inviteres det til en uformell visning hvor vi viser fram noe av det vi har jobbet med. 

Malin Isaksen er utdannet fra Den Norske Balletthøgskolen (nå Høyskolen Kristiania) med fordypning i jazzdans, Kunsthøyskolen i Oslo og Universitetet i Oslo. Hun har erfaring som både koreograf og pedagog fra flere anerkjente institusjoner som Høyskolen Kristiania, Edvard Munch Vgs, Follo Folkehøyskole, Schous kulturstasjon og Asker kulturskole i fagene jazz, samtidsdans, ballettball og musikaldans. Hun har tidligere vært med i Hålogaland Teaters oppsetning av Bør Børson Jr., gjort koreografisk arbeid for Tv2 «Det store korslaget» og en rekke andre koreografiske verk for bl.a. Oslo Konserthus. Følg henne på @dancemalin (IG) for å få et innblikk i hennes praksis og kunstneriske uttrykk.

Kurset har 20 plasser.


Kristian Lerber

UNGE ARRANGØRER

Er du interessert i å lære hvordan du bygger scener, kulisser, props osv. som kan brukes til arrangementer under campen eller senere? Meld deg på Unge Arrangører om du har lyst til å utfordre din kreative side, bli flinkere til organisering og lære hvordan man kan samarbeide bedre som arrangører. Målet er at du etter dette skal kunne planlegge og gjennomføre egne konserter og show, og bli en enda bedre ressurs som arrangør.

Kristian Lerberg er 20 år og kommer fra Geilo i Hallingdal. I sine 10 år med UKM har han gjort veldig mye forskjellig: Mediaarbeid, flerkamera, rigg, teknikkarbeid, kunst, scenebygging, arrangering, organisering og mye mer. De siste årene har han vært med i ReBus (Ung Ressurs Buskerud) der han har bidratt med sine kreative evner til å skape og bygge alt mulig til festivaler og arrangementer, samt være en ressurs innenfor media og arrangering, bl.a. ved å planlegge og arrangere fylkesfestivalene i Buskerud de siste 4 årene. Under fylkesfestivalene har han også ledet mindre og større team med Unge Arrangører og media/flerkamera med gode resultater og mye moro.

Kurset har 6 plasser.Katarina Grønmyr

REDESIGN

Vi lever i en tid der verdier og drømmer endres svært fort, og vi har behov for å uttrykke disse endringene gjennom hvordan vi kler oss. T-skjorten var lenge verdens mest effektive markedsføringskanal. Dessuten har utviklingen ført til at folk flest etterhvert ikke har kunnskap nok til å lage sine egne klær lenger. Redesign handler om å ta i bruk de ressursene som er tilgjengelige, og å lære å skape sitt eget utrykk.

Workshopene skal handle om deltakernes tanker og meninger og vi skal bruke tape, symaskin, saks og strykejern på jeans, hettegensere og andre kule klær.

Miljøkostnaden ved produksjon av materialer og varer, særlig tekstiler, har blitt godt dokumentert de siste årene. Skap, loppemarkeder og butikker er fulle, og den norske tekstil og motebransjen oppfordrer til å bruke plaggene dobbelt så lenge.

Katarina Grønmyr har over 20 års erfaring med redesign i bærekraftig perspektiv og som kreativ uttrykksform. «Det er rett og slett stadig det kuleste jeg vet! Da tenker jeg både på tilfredsstillelsen ved å skape noe av «ingenting», og å utnytte materialer som jeg er knyttet til, men som ikke lenger er i bruk. Dessuten er det godt for miljø og lommebok».

Kurset har 8 plasser.


Trykk HER for å komme til påmeldingsskjema!