Satser på unge spillutviklere med gamejam

Spillnæringen er en av verdens raskest voksende næringer og da er det bare naturlig at det satses på unge spillutviklere. Nå kan unge delta på gamejam i Sarpsborg, hvor det skal utvikles spill helgen 14.-16 oktober.

På en gamejam skal det skapes en spillidé som man utvikler så langt man klarer. Dette kan innebære en spillbar prototype, modeller, animasjoner, tegninger, spilldesign, lyd, musikk, bakgrunnshistorier og mye mer.

Det er viktig å bygge interessen for å utvikle spill tidlig slik at Norge kan bli en aktør i en næring som vokser ekstremt raskt.

Camilla Wang Kvalheim, prosjektleder for Gamejam-helgen og spillkonsulent på E6 Medieverksted.

Det satses på spill nasjonalt på flere områder og regjeringen jobber med en ny dataspillstrategi. E6 Mediverksted, sammen med Viken Fylkeskommune, Viken filmsenter, KRED (Kompetanse og ressursenter for esport og datakultur) og UKM (Ung Kultur Møtes) inviterer nå til en Gamejam i Sarpsborg for å skape spillinteresse blant unge. Dette er et av flere tilbud disse samarbeidspartnerne arrangerer.

Bilde er fra et tidligere kurs arrangert av E6 Medieverksted.

På samlingen i Sarpsborg må deltakerne ikke nødvendigvis være interessert i programmering. Det fins mange deler av et spill som skal lages, alt fra grafikk, musikk, bakgrunnshistorie, med mer. Det er deltakere i aldersgruppen 15-20 år som vil bli prioritert. Det er ingen krav til erfaring og helgen er gratis å delta på.

Meld deg på til helgen 14.-16. oktober i Sarpsborg her.

Det er viktig å inkludere de unge slik at vi kan utdanne flere spillutviklere. Norske spillselskap må hente arbeidskraft utenlands fordi kompetansen ikke finnes i Norge, det håper vi satsningene på spillutvikling vil gjøre noe med.

Camilla

Det vil være fem profesjonelle utviklere som skal veilede og jobbe sammen med deltakerne på i løpet av gamejam-helgen. Utviklerne er hentet fra norske selskap som Krillbite, Funcom, 4bit Games, FutureOn, mTabs og Attensi.