Utgivelse: «Du finner håp i hundre seksordsnoveller»

UKM Viken har i samarbeid med Viken fylkesbibliotek utfordret unge i Viken til å skrive noveller på seksord.no. Nå har det blitt bok av seksordsnovellene.

I 2021 startet samarbeidet seksord.no og det første året sendte unge inn over 2000 noveller. Vi valgte ut 4 unge som hadde sendt inn novelle til en prosjektgruppe som bestemte hvilken retning seksord.no skulle ta videre. Det ble nye utfordring med tema håp på nettsiden og boken «Du finner håp i hundre seksordsnoveller».

Den nye utfordringen med tema håp fikk vi inn over 3100 bidrag på nettsiden. Av disse novellene plukket prosjektgruppa ut rundt 70 som skulle være med i boka, og som de unge også kunne velge å illustrere. Det er 6 illustrasjoner med i boka hvor det er unge som har valgt å tolke en novelle med digital tegning, maleri eller foto.

Det har vært et veldig spennende prosjekt og flott å lese så mange fine noveller skrevet av unge i Viken. Det har også vært et veldig gøy prosjekt å gjøre sammen med Viken fylkesbibliotek.

Boka «Du finner håp i hundre seksordsnoveller» kan leses på seksord.no eller lånes på et bibliotek i Viken.