Hva er UKM?

UKM (Ung Kultur Møtes) er mange små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Hver kommune sender kvalifiserte ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen

Hvem kan delta på UKM?

Alle ungdommer under 20 år kan delta på UKM. I enkelte kommuner kan man delta fra man er 10 år, mens i de fleste må man være 13 år. Hvis du blir valgt ut til å representere ditt fylke på UKM-Festivalen må du være mellom 13 og 20 år.

Hvis du er med i en gruppe, må halvparten av gruppa være mellom 13 og 20 år

Fyller du 13 eller 20 i år? Du kan delta på UKM fra det året du fyller 13, og til det året du fyller 20. Blir du for eksempel 13 i september, kan du delta på mønstringen i februar, ikke noe problem!
(OBS: hvis lokalmønstringen din har 10-årsgrense kan du selvfølgelig delta fra det året du fyller 10)

Du kan bare delta på mønstringer du har tilhørighet til, altså at du bor i kommunen/bydelen, går på skole der eller lignende. Er du usikker på om du kan delta, kan du bare spørre lokalkontaktene – de svarer deg gjerne!

Hva kan jeg delta med?

Du kan delta med ALT!

Har du en hobby? Da kan du delta! Lurer du likevel på om hobbyen din passer på UKM? URG (vår ungdomsgruppe) svarer deg gjerne, og kan kanskje også gi deg tips om hvordan du kan gjøre det!

UKM er ingen typisk konsert hvis du trodde det; på UKM kan man delta med alle kulturuttrykk! Man kan også delta bak scenen, i nettredaksjonen eller som arrangør.

Arrangør Klassisk Dans Foto Video Band
           
 Stacking  Litteratur  Kunst  Teater  Singer/songwriter Akrobatikk

Hva er målet med UKM?

Noen få blir valgt ut til å representere sin kommune på fylkesmønstring og UKM-festival. En helt unik mulighet!

Ha det gøy, lære, møte andre som liker det samme som deg!
(Vi sa ikke dette: men er du singel? Hvorfor ikke møte noen som liker å sjonglere mens de sykler, akkurat som du? UKM er plassen!)

 

Hva kan jeg vinne?

Du kan vinne en enorm mulighet til å møte flere som driver med det samme som deg, få mer erfaring, og ikke minst: ha det gøy!!
Som Jenny Langlo, kjent fra Idol 2011, sier: «UKM gjør at man blir vant til å stå på en scene og man får erfaring i å gjøre en opptreden der og da, noe som ikke nødvendigvis er så lett.»

Har du ikke tenkt å bli proff, eller er det det du har tenkt? Har ingenting å si! UKM er gøy for alle, både de som er helt ferske, og de som har mange års erfaring! På UKM 2011 deltok Sindre Holberg (tidligere URG-leder) med sin aller første bok, og Murphy’s Law (fra MGPjr 2010, du husker «Abbår«?). Så man kan være helt fersk, eller ha erfaring og suksess.

Hvordan melder jeg meg på?

Påmelding skjer via våre nettsider, og åpner 1. desember

Hvor er mitt nærmeste UKM?

Nesten alle kommuner arrangerer UKM, og i Oslo er det i bydelene det skjer. Fra siden UKM der du bor kan du trykke deg via kartet til ditt nærmeste UKM. Det er til og med enklere enn det høres ut som!