UKM KRISTIANSAND 9.-10. mars 2024!

Påmeldingen er åpnet, og det begynner å fylles opp med deltagere – og vi gleder oss enormt til festivalen drar i gang med spektakulære sceneshow, dans, musikk, imponerende kunstverk, god stemning og et sydende liv på Samsen kulturhus i mars! Hvorfor

Påmeldingen er åpnet, og det begynner å fylles opp med deltagere – og vi gleder oss enormt til festivalen drar i gang med spektakulære sceneshow, dans, musikk, imponerende kunstverk, god stemning og et sydende liv på Samsen kulturhus i mars!

Hvorfor skal jeg delta? Fordi Ung kultur møtes (UKM) er den viktigste kulturelle møteplassen for ungdom mellom 13 og 20 år: et sted for alle slags kulturuttrykk, i en trygg men spennende og entusiastisk setting! En mulighet til å treffe andre, vise hvem du er, hva du kan og hva du liker å gjøre. Dersom du er usikker på om du tør vise deg frem, er det også mulig å melde seg på som arrangør, som ofte er den mest sosiale inngangen til UKM. Arrangørene gjør alt fra sceneteknikk, kuraterer utstilling, deltakermottakelse, publikumsinnslipp, kiosk, osv. UKM er en festival for ungdom – av ungdom! Det medfører at vi naturligvis tar medvirkning på alvor. Vi vil vite hva DU ønsker og forventer! Men det kan vi kun vite dersom du melder deg på!

Plakat fra UKM 2020: det er fullt mulig å stille med kun en banan og et budskap!

Hva skjer på Samsen 9. – 10. mars? Vi åpner opp Galleriet på Samsen for UKM-utstillingen allerede uken i forveien – og holder selvsagt åpent i festivalhelgen. Selve helgen blir det blir selvsagt forrykende sceneshow (program kommer!), ulike kurs og workshops, og mulighet for å melde seg på dataspillturneringer i Just Dance-battles, i eget datarom og på ulike gamestations. Vi tilbyr gratis mat til alle deltakere, og strekker oss så langt som mulig i å skape en chill atmosfære for både deltakere og besøkende. Har du ideer til innhold? Meld deg på som arrangør!! 😀

Hva kan jeg melde meg på med..? Det er i grunnen ingen grenser for hva du kan gjøre eller finne på – alle kulturelle uttrykk er tillatt! (Okei, det er kanskje noen fysiske- og juridiske grenser, da..).

UKM kan du gjøre det aller meste som har med kultur å gjøre, og litt til. Du kan enten vise frem noe du er god til, eller lære noe helt nytt. Både på, bak og rundt scena. Kultur er ikke bare sang og dans. Å lage en TikTok, bygge et hus på Minecraft eller lage en sminkevideo er også kultur – og derfor også noe du kan gjøre på UKM! Kanskje du er god til å arrangere, danse, game, lage kostymer, synge, organisere, fotografere, male, designe, kveile kabler, filme, underholde eller skrive? Eller du vil lære deg alt dette?

Vi deler opp i de som vil vise noe (i utstilling eller på scene):

 • Cosplay*
 • Dans
 • Dataspill
 • Film
 • Litteratur
 • Matkultur
 • Musikk – med eget husband!**
 • Teater
 • Utstilling (kunst)
 • Noe annet på scenen

Og de som vil bidra som noe (være med som arrangør):

 • Arrangør***
 • Datakultur
 • Konferansier
 • Media

*Nytt av året er at UKM Kristiansand samarbeider med ConPassion festival for cosplay og nerdekultur om cosplay! Du bestemmer selv om du vil stille på ConPassion i februar eller på UKM Kristiansand i mars.

** Vi synes backingtracks er litt kjedelig, og våre solister fortjener bedre enn en mp3 lastet ned (ulovlig) fra youtube. Derfor har vi hyret inn fire profesjonelle musikere, som lærer seg sangen du vil synge – eller spille instrument på – og spiller den sammen med deg!

*** Å være arrangør kan bety flere ting: teknisk produsent, kioskansvar, publikumskoordinator eller backstageansvarlig. For å sørge for at alle er komfortable i sin valgte rolle, trenger vi påmelding tidligere enn for deltakerne – fristen er derfor satt til 18. februar!

Søgne Danseklubb, UKM Krs 2023

Men hva skjer etter festivalen på Samsen? Vi sender også deltakere videre til fylkesfestivalen på Evje – sammen med deltakere fra hele resten av Agder – og derfra kan du i år komme til den nasjonale UKM-festivalen, Arktisk puls i Bodø i juni, hvor du møter deltakere fra hele landet!

Arktisk puls finner sted her – i Bodø, i junisol!

Men dette jo koste masse penger??? Nope. Det kanskje morsomste av alt er at det er gratis!!!

Det er jo for godt til å være sant? Vi forstår at du synes det høres rart ut, men det du har lest er helt sant. Du melder deg på – no strings attached. Du selger hverken rumpa eller sjela di. Men UKM tar av tiden din – nesten uten at du merker det. Og sannsynligheten for at UKM blir et sentralt nav i livet ditt etterpå er overhengende. Vi synes nesten det er rart at ikke helsemyndighetene har klistret et merke om at «denne begivenheten er avhengighetsdannende!» Så bli med. Hva venter du egentlig på?

Har du spørsmål?

Ta kontakt:

Thor E. Isaksen // 47 61 30 02 // thor@samsen.com // facebook // instagram //

Samsen kulturhus // 38 00 64 00 // post@samsen.com //