Digital vår 2021

Hei. UKM Trøndelag inviterer til UKM digital vår 12. og 13. Juni.

Hei. UKM Trøndelag inviterer til UKM digital vår 12. og 13. Juni. 

Det blir ikke tradisjonell regionfestival i år pga korona. I stedet blir det først streaming («digital vår») og senere i høst planlegges det en fysisk «samling». Beskjed om hvem som nomineres/sendes videre fra Verdal til høstens event kommer senere. I Første omgang er det «digital vår» nå til helga og Verdal skal representeres i første forestilling kl. 12:00, lørdag den 12. juni. Alle kommuner har fått 12 minutter scene og Verdal har gitt utdrag fra følgende innslag:  

Scene: Bøndene og byguttene (Å gjev du batt meg), Martha (Runaway), Siri Andrea (The end), Leia Ellinor Moen (Gravity) og Torsdagsbandet (Sweet child o mine). 

Kunst: Leia Ellinor Moen: (Retro futurism, Theatre academia, Post cadium, High on life). Hedda Aurora Norberg-Skjerve (9 eyes), Marta Eiken (Free). 

Her kommer mer info om digital vår. 

Etter at UKM regionfestival ble avlyst tidligere i år, har det blitt jobbet for å finne andre måter å få vist fram alle de flotte kulturuttrykkene som ungdom skaper. Det er derfor bestemt at den årlige regionfestivalen avholdes digitalt i år. 

Det blir fem forestillinger tettpakket med kulturelle innslag fra ungdom fra hele Trøndelag, og selve sendingen går live fra Ørland og Namsos. Alle, uansett hvor man befinner seg, kan ved å klikke inn på UKM Trøndelag få oppleve to smekkfulle dager med ung kultur fra Trøndelag. Scenekunst, reisebrev, innslag fra fritidsklubber og kulturhus, kortfilmer og kunst er noe av det vi skal få se. Verdal er i første forestilling kl. 12:00, lørdag 12. 

– Til tross for restriksjoner og stadige endringer, har det vært stor vilje og drivkraft, både blant ungdom og voksne til å gjennomføre og finne alternative løsninger. Det har resultert i flere gode kulturaktiviteter for ungdom gjennom året, og UKM Trøndelag er svært imponert over det arbeidet som er lagt ned. Det er derfor med spenning og glede vi nå tilgjengeliggjør dette materialet med livesendinger fra Ørland og Namsos, sier Tor Erik Munkvold, som også er UKM fylkeskontakt. 

Livesending digital vår 

Sendeplan  

Lørdag 12.juni (sendes fra Ørland)   

Kl. 12.00: Forestilling 1 – Indre Fosen, Rindal, Verdal, Høylandet, Melhus, Åfjord, Inderøy  

Kl. 15.30: Forestilling 2 – Oppdal, Rennebu, Leka, Osen, Frøya, Røros, Flatanger, Nærøysund  

Kl. 18.00: Forestilling 3 – Tydal, Namsskogan, Selbu, Røyrvik, Heim, Holtålen, Ørland   

Søndag 13. juni (sendes fra Namsos)  

Kl. 12.00: Forestilling 4 – Malvik, Orkland, Stjørdal, Frosta, Snåsa, Steinkjer, Meråker, Levanger   

Kl. 15.30: Forestilling 5 – Skaun, Hitra, Midtre Gauldal, Overhalla, Lierne, Grong, Trondheim, Namsos