vis kart

Lør 08. feb kl. 18 22

UKM Sandnes

KINOKINO

UKM / UNG KULTUR MØTES UKM skal stimulere og synliggjøre ungdommens kreativitet og kunstneriske utvikling, ved å gi ungdommer mulighet til å vise sin kulturaktivitet. UKM skal gjøre ungdomskulturen synlig i samfunnet og vise ungdomskulturens bredde og kvalitet. Hvordan fungerer UKM? UKM er delt inn i tre nivåer: Kommunenivå, fylkesnivå og landsnivå. I de aller fleste kommunene arrangeres det ... Les mer
Nettpåmeldingen er stengt. Hvis du vil melde deg på, eller endre din påmelding, kan du snakke med kontaktpersonene.
Spørsmål?

UKM / UNG KULTUR MØTES

UKM skal stimulere og synliggjøre ungdommens kreativitet og kunstneriske utvikling, ved å gi ungdommer mulighet til å vise sin kulturaktivitet. UKM skal gjøre ungdomskulturen synlig i samfunnet og vise ungdomskulturens bredde og kvalitet.

Hvordan fungerer UKM?

UKM er delt inn i tre nivåer: Kommunenivå, fylkesnivå og landsnivå. I de aller fleste kommunene arrangeres det en såkalt kommunefestival. Herfra blir det tatt ut noen deltagere som får representere kommunen i fylkesfestivalen, hvor det til sist blir tatt ut noen som skal representere fylket i Landsfestivalen. I tillegg til dette kommer en internasjonal utveksling.

Hvem kan delta i UKM?

Alle ungdommer under 20 år kan melde seg på lokalfestivalen i sin kommune og alle får være med. Påmelding skjer via UKM sine internettsider. Det er ingen begrensning i genre eller uttrykksform for deltagerne – alt er lov. Nedre aldersgrense er 13 år.

Hva vinner man i UKM?

UKM har ingen premiering i vanlig forstand, men hvert år deles det ut stipender i samarbeid med sponsorer. Dette er en unik mulighet for den uorganiserte delen av ungdomskulturen til å vise seg frem. En annen viktig belønning er å møte andre ungdommer som også driver med kreative uttrykksformer. På denne måten fungerer UKM som en møteplass på tvers av genre, alder og bosted, og bidrar til inspirasjon for mer skapende arbeid blant ungdommen selv.

Hva skjer på en UKM-festival?

UKM -festivalen består av sceneopptredener, utstillinger, filmvisninger og verksteder.
Hver deltaker/gruppe får vanligvis inntil 5 minutter på scenen. Dette gjelder også filminnslag. Teater/Drama -innslag kan vare inntil 10 minutter. De som deltar med utstillingsobjekter (tegninger, tegneserier, skulpturer, etc.) blir presentert på en egen utstilling, og utstillingslokalet er åpent for publikum under hele festivalen.

 

  1. Hva er UKM?

    Ønsker du å skape noe, møte likesinnede og utvikle talentet ditt? UKM er en møteplass for ungdom og kultur, der vi skaper noe sammen.

    Her kan du vise frem det du brenner for, eller hjelpe andre å bli sett. I UKM er alle kulturelle uttrykk velkomne, enten det er sang, fotokunst, cosplay eller moderne dans.

    Vi er her for å gi deg muligheten til å drive med det som interesserer deg! Kanskje oppdager du også noe nytt? Hos oss kan du være den du vil.

    Les mer